Постпред України при ООН Сергій Кислиця нагадає світові про російських терористів на Донбасі

08.07.2020

Сергій Кислиця нагадає ООН про терористів iз Росії на Донбасі.

Цього тижня в ООН основною темою дискусій стане протидія тероризму й злочинному екстремізму в умовах глобальної пандемії.
 
 
Зокрема, в організації планують обговорити широкий спектр викликів — від збройних, кібер- i біологічних загроз до фінансування тероризму.
 
 
Тож постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вже готується до участі у дискусіях, під час яких обов’язково нагадає країнам-членам про «терористичний компонент» російської агресії.
 
 
За його словами, представники урядів, а також експерти держав-членів ООН і неурядових організацій говоритимуть iще й про підтримку жертв тероризму під час «коронакризи», запобігання радикалізації молоді, важливість соціальної згуртованості, роль громадянського суспільства й ЗМІ для запобігання та протидії тероризму.
 
«Українська сторона теж буде представлена в обговореннях і, безумовно, нагадає державам-членам ООН, що агресія Росії проти України також включає терористичний компонент. ООН має бути свідомою, що необхідність припинення зловмисної діяльності держав-спонсорів тероризму повинна бути одним із першочергових питань порядку денного міжнародної безпеки», — повідомив Сергій Кислиця в коментарі Укрінформу.
 
Український дипломат додав: «Сподіваємося, що ці обговорення сприятимуть інклюзивності й транспарентності процесу підготовки до огляду Глобальної контртерористичної стратегії ООН. Для нас важливим є об’єктивне відображення сучасних терористичних загроз, а також готовності держав протидіяти їм практично».