Від ворожого обстрілу на півночі Донеччини загинув нацгвардієць Сергій Михальчук

13:31, 15.12.2019

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув унаслідок ворожого обстрілу 14 грудня. Це Сергій Михальчук, військовослужбовець Бригади швидкого реагування Національної гвардії України, який поліг у районі Світлодарської дуги.

 

Особу загиблого назвав пресофіцер БрШР, відомий у соцмережах як Харитін Старський.

 

“Нашому братику був лише 21 рік. Але він мав більше мужності, аніж сотні тисяч фізично розвинутих чоловіків, які роблять селфіки у спортзалах і засинають у своїх теплих ліжечках на гражданці. Він був одним із тієї жменьки НЕБАЙДУЖИХ, яким Україна була дійсно потрібною, на відміну від мільйонів двоногих шлунків, які плювали на цю землю і цю державу. Наш братик воював за кожного окремого українця – за тих, хто щоранку з тремтінням читає зведення з фронту, а також за тих, хто “втомився в офісі”. За тих, хто чекає вдома й за тих, хто “нас туда нє пасилал”. Він воював за свою скривджену рідну землю, як і всі його предки до того, й робив це не заради медалей чи слави, а просто тому що так роблять воїни. Саме таку долю обрали собі НАЙКРАЩІ з людей, і їх ніхто не переконає, що це було хибне рішення”, – написав Старський.

 

 

Як повідомляє Бригада швидкого реагування Нацгвардії у facebook, Михальчук прикрив від вибуху побратима.

 

"Учора в результаті артилерійського обстрілу наших позицій російська міна забрала життя нашого воїна. Під час вибуху 21-річний нацгвардієць, сержант Сергій Михальчук прийняв на себе основну кількість уламків, прикривши своїм тілом побратима. Не зважаючи на юний вік, Сергій Михальчук гідно бився з російсько-терористичним окупантом і загинув у бою, як справжній воїн. Він продемонстрував найвищий прояв бойового братерства, віддавши своє життя за побратима. Наша Бригада завжди пам'ятатиме його героїчний вчинок, а терористи отримають жорстку відплату за пролиту кров нашого воїна", - йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначається, що за виявлений героїзм Сергія Михальчука буде представлено до високої державної нагороди.

 

Як відомо, бригада швидкого реагування (4-та бригада оперативного призначення) Нацгвардії України виконує бойові завдання в районі селища Зайцеве на Донеччині та далі на північ на так званій Світлодарській дузі.