Генпрокуратура розслідує «погрози» Федини на адресу Зеленському

13:52, 01.11.2019

Софія Федина

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо висловлювань народного депутата "Європеської солідарності" Софії Федини на адресу президента Володимира Зеленського.

 

Про це сказано в  Facebook-сторінці нардепа "Слуги народу" Олександра Качури, який і поскаржився в ГПУ

 

"Передайте хтось Звіробій і Федині номер кримінального провадження, щодо їх закликів до вбивства людини і повалення державної влади. PS: Далі буде".

 

Нагадаємо, Качура поскаржився в Генеральну прокуратуру і Державне бюро розслідувань на висловлювання Федини, яка з волонтеркою Марусею Звіробій обговорювала варіанти загибелі Зеленського на передовій: "Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають" - цитата.

 

Як повідомляла УМ,  26 жовтня Володимир  Зеленський приїхав до добровольців у Золоте та в різкій формі зажадав від них прибрати наявну у них зброю.

 
 
Після цього народна депутатка "Євросолідарності" Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.
 

«Слуга народу» і «ЄС» звинуватили одне одного в держзраді. Зокрема, депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв звинуватив фракцію "ЄС" у "виконанні плану з роздмухування ненависті у суспільстві", оскільки вони не вибачились за слова своєї депутатки Софії Федини стосовно президента Володимира Зеленського.

 

У відповідь депутат від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич, яка згадала нещодавній виступ "слуги народу" на каналі російських пропагандистів. Зокрема, народний депутат від "Слуги народу" Євген Шевченко взяв участь у пропагандистській передачі на російському "1 каналі", де розповів, які "погані" в Україні націоналісти.