Разумков заявляє про неготовність України до компромісів щодо територіальної цілісності

11:43, 26.10.2019

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що Україна готова до діалогу, але не готова до компромісів щодо територіальної цілісності.

 

Про це повідомляє повідомляє прес-служба Разумкова.

 

Так, голова парламенту під час зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич зауважив, що для України залишається неприйнятним повернення делегації Російської Федерації до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

 

"Також ми не розуміємо ситуації з повноваженнями нашої делегації. Я сподіваюся, що це не стане прецедентом. Ми готові до діалогу, але не готові до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей", – наголосив він.

 

При цьому, Разумков запевнив Пейчинович-Бурич у готовності України працювати на користь Європи і Ради Європи.

 

Нагадаємо, раніше Разумков заявляв, що Україна шукатиме партнерів для посилення Ради Європи.

 

Як повідомляла УМ, 10 квітня ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка початково мала на меті зняття санкцій з Росії. Доповідь та проект цього рішення готував проросійський депутат, однак до голосування вдалося прибрати з тексту ключові небезпечні норми.

 
Раніше стало відомо, що політики Німеччини відкрито ведуть активні дії для зняття санкцій з Росії у Раді Європи.
 
 
МЗС України у заяві з нагоди 70-річчя з дня заснування Ради Європи зазначив, що організація не повинна йти на поступки Росії, яка порушила норми міжнародного права і фінансово шантажує організацію.