Зеленський звернувся до українців і до Путіна через телеміст Медведчука (відео)

12:34, 08.07.2019

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та президента Росії Володимира Путіна через анонсований телеміст між українським телеканалом NewsOne та російським "Росія 24". 
 
Він закликає президента Росії поговорити в присутності Трампа, Мей та Меркель.
 
Своє звернення Володимир Зеленський оприлюднив у Фейсбуку.
 
"Анонсований телеміст це просто дешевий, але небезпечний піархід перед виборами, мета якого знову - поділити нас, нас з вами, всіх українців на два табори. Одному табору політики розкажуть: "Конечно, давайте поговорим, надо забывать обиды, мы же братский народ, подумаешь, тысячи погибших наших ребят". Другий табір - політики закличуть обуритись і, прикриваючись патріотизмом, підуть заробляти бали на вибори", - сказав Зеленський.
 
Зеленський додав, що такі політики "почнуть громити і палити телеканал, чим створять прекрасну картинку для російського телебачення про "озверевших фашистов", которые притесняют свободу свова в Украине".
 

 
"Тоді першому табору політики скажуть: "Хватит терпеть эту хунту? выбирай нас на парламентских выборах". А ще весь цей трюк дасть привід Росії апелювати до міжнародної спільноти. "Вот видите, мы готовы к диалогу, а они снова не хотят. Так может быть пора снимать санкции?", - сказав Зеленський.
 
"Я звертаюсь до усіх українців: Ми не табір, і нас не треба ділити. Зараз вами просто маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент. Різниця між ними одна: первые будут грабить, а другі - грабувати. Задумайтесь: і так звані проєвропейські, і так звані проросійські політики", - додав президент.
 
У підсумку президент російською звернувся особисто до Володимира Путіна (російською):
 
"Хочу обратиться к президенту России Владимиру Путину. Надо поговорить? Надо. Давайте. Обсудим, чей Крым, и кого там нет на Донбассе".
 
"Компанию для разговора предлагаю следующую: я, вы, президент США Дональд Трамп, премьер Великобритании Тереза Мей, канцлер ФРГ Ангела Меркель, президент Франции Эммануэль Макрон. Место? Думаю, Александр Григорьевич Лукашенко с удовольствием примет нас с вами в Минске".
 
"Мы не меняем и не отказываемся ни от каких дипломатических форматов. Мы предлагаем поговорить. Ведь надо же поговорить, правда?"
 
Як писала "УМ", напередодні пропагандисти каналу "Росія24" анонсували телеміст з українським каналом NewsOne, який належить куму президента Росії Віктору Медведчуку. Активісти в Україні закликають приходити на протест, а "Національний Корпус" дав президенту Володимиру Зеленському 24 години на те, щоб відреагувати на ситуацію.