#KyivNotKiev: аеропорт Мінська почав правильно писати назву української столиці

09:08, 18.06.2019

Відтепер на табло білоруського національного аеропорту "Мінськ" латиницею столиця України позначена як Kyiv.

 

Про це повідомляє Радіо Свобода. 

 

Ще 14 червня на табло аеропорту "Мінськ" було написано Kiev. Тоді в адміністрації аеропорту повідомили Радіо Свобода, що без сигналу з боку МЗС Білорусі не буде долучатися до ініційованої українською владою кампанії #KyivNotKiev щодо коректного написання латиницею назви української столиці: "Як тільки МЗС повідомить нам про зміну назви міста Києва, ми відразу ж введемо нову транслітерацію. Так що чекаємо".

 

17 червня набуло чинності рішення Ради США з географічних назв про заміну офіційної назви столиці України з "Kiev" на "Kyiv" у міжнародній базі. ​

Після цього може змінитися написання назви української столиці за межами США в організаціях, що орієнтуються на американське написання. Зокрема, може йтися про міжнародні аеропорти. Аналогічні рішення раніше ухвалили в країнах Євросоюзу і Канаді.

 

У жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine запустило онлайн-кампанію #CorrectUA. У рамках якої звертаються до іноземних ЗМІ та аеропортів з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev. Чимало європейських столиць і міст вже підтримали цю ініціативу.