Кремль погрожує «фіксувати» всі заяви Зеленського

16:28, 29.04.2019
У Кремлі заявили, що прийняли до уваги заяву новообраного президента України Володимира Зеленського, який відреагував на слова Путіна про паспорти Росії для українців.
 
Про це сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.
 
"Дійсно, триває обмін заявами. Ми все ретельно фіксуємо, беремо до уваги", - сказав представник Кремля.
 
Пєсков нагадав, що Путін на прес-конференції в Пекіні 27 квітня "досить чітко виклав свій підхід до основ діалогу" з українською стороною.
 
Пєсков заявив, що Києву частини Донбасу з громадянством Росії при збереженні ними українських паспортів не створять ніякої плутанини.
 
"Це ні до чого не приведе", - прокоментував Пєсков побоювання, що наявність у жителів "ЛДНР" паспортів і України, і Росії призведе до проблем.
 
"Вони ж зараз обирали нового президента [України], і це не привело ні до якої плутанини", - зазначив Пєсков.
 
При цьому він повідомив, що процедурні питання реалізації Путіна про видачу паспортів громадян Росії жителям Донбасу будуть вирішені на відомчому рівні.
 
У зв'язку з цим Пєсков не зміг відповісти на питання, чи будуть нові громадяни Росії, які проживають на Донбасі, платити податки до бюджету Росії.
 
"Багато деталей проясняться за ходом процесу отримання паспортів", - пояснив він.
 
Також прес-секретар Путіна заявив, що тема можливого спрощення отримання громадянства Росії для всіх громадян України поки тільки обговорюється, ніяких рішень не приймалося і детальних параметрів поки немає.
 
"Президент [Росії Володимир Путін] сказав, що це питання в цілому є на порядку денному, про нього думають. Але поки, ви знаєте, таких загальних рішень щодо всіх громадян України не приймалося ... будь-яких інших деталей поки просто немає", - наголосив Пєсков.
 
Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання паспортів Росії жителями окупованих територій Луганської та Донецької областей України.
 
Врешті Путін заявив, що в Москві думають над тим, щоб надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям.
 
У команді переможця виборів Володимира Зеленського заявили, що видачею паспортів Росія в ОРДЛО визнала свою відповідальність як держави-окупанта, а сам Зеленський 27 квітня відповів Путіну, що не варто говорити з Україною "мовою загроз".
 
Як повідомлялося, в першу чергу паспорти Росія видасть бойовикам окупантів Донбасу. Під Ростовом вже почали роздавати паспорти Росії для окупованої Луганщини