Ігор Коломойський через суд вимагає повернути йому акції «Приватбанку»

15:18, 09.04.2019

Ігор Коломойський все ж хоче повернути "Приватбанк" (фото: RFE/RL)

Представники олігарха Ігоря Коломойського розширили перелік вимог до держави у позові щодо націоналізації "ПриватБанку.
 
Тепер, окрім компенсації за "незаконну" націоналізацію банку, його колишні власники вимагають повернути собі продані державі акції.
 
Відповідне клопотання про розширення переліку вимог Коломойського до держави задовільнив господарський суд, передає "Інтерфакс-Україна".
 
Таким чином, у разі виграшу справи Коломойському та компанії Triantal Investments Ltd повернуть продані ними акції Мінфіну та уряду України в межах націоналізації.
 
Зазначимо, що коли "Приватбанк" передавали до державної власності, його колишні власники отримали 1 гривні за всі свої акції банку.
 
Водночас суд відхилив клопотання Міністерства фінансів України, яке просило залишити позов Коломойського без розгляду через відсутність у позовній заяві олігарха доказів того, що він володів "Приватбанком" до націоналізації.
 
Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", суд оголосив перерву до 16 квітня щодо позову представників Коломойського.
 
Зауважимо, напередодні Ігор Коломойський заявив, що його наразі не цікавить повернення банку у свою власність, однак він боротиметься у судах за повернення капіталу банку у розмірі 2 мільярдів доларів та отримання від держави "компенсації моральних збитків".
 
Як повідомляла "УМ", ФБР почало розслідування проти Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів, на території США.