У Санкт-Петербурзі спецпризначенці знищили 4 бойовиків у багатоповерхівці (фото)

17:24, 17.08.2016

Співробітники ФСБ, бійці Нацгвардії і спецпідрозділу СОБР штурмом узяли квартиру в 16-поверховому будинку на Ленінському проспекті в Санкт-Петербурзі й знищили чотирьох імовірних бойовиків у середу. Ще трьох бойовиків затримано.

 

Про це повідомляє Слідчий комітет Росії та низка російських ЗМІ.

 

За даними ФСБ Росії, у квартирі забарикадувалися «особи, які перебувають у федеральному розшуку за звинуваченням в участі в незаконних збройних формуваннях на території Північно-Кавказького регіону».

 

 

Під час спецоперації бойовики чинили опір, але були знищені вогнем спецпризначенців. Постраждалих серед правоохоронців і мешканців багатоповерхівки немає.

 

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін додає, що спецпризначенець підрозділу «Град», якого виносили на ношах до швидкої, насправді не поранений. Мовляв, це було лише інсценування, покликане відволікти увагу журналістів від під’їзду, в якому відбувався штурм.  

 

 

За словами Маркіна, зараз слідчі-криміналісти оглядають квартиру і намагаються встановити особи чотирьох ліквідованих бойовиків.  

 

Очевидці повідомляли, що по обіді силовики оточили багатоповерхівку, згодом пролунало два вибухи, після чого пішов дим із вікон.

 

 

«Готував собі салатик, нікого не чіпав, аж тут бабах! Чув ці вибухи... на сусідньому балконі зараз ходять якісь товариші у хімзахисті і протигазах. Це точно не навчання», - написав один з очевидців на сторінці «ВКонтакті».

 

 

Про місце перебування кавказьких бойовиків колег з Петербургу повідомили співробітники ФСБ Кабардино-Балкарії. За їхніми даними, злочинці, які переховувалися в Пітері, нібито належали до групи терориста Хізіра Ліхова, ліквідованого 14 серпня на трасі «Кавказ».