Зеленський ввів у дію розширені санкції РНБО проти Шарія і Гужви

19:37, 16.02.2022

Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яка запровадила розширені санкції Шарію та Гужві (Фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони, яка запровадила розширені санкції проти блогера Анатолія Шарія та головного редактора видання видання "Страна.ua" Ігоря Гужви.


Як інформує Україна молода, відповідний документ опубліковано на сайті президента.

 

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 грудня 2021 року «Про внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (додається)", - йдеться в Указі, підписаному президентом 16 лютого. 
 

Згідно з текстом рішення, РНБО внесла зміни до пакетів санкцій щодо проросійських пропагандистів Анатолія та Ольги Шарій, Алли Бондаренко(мати Ольги Шарій), а також ТОВ Інформаційне агентство Шарій.нет ще у грудні 2021 року. 


Також змінилися санкції щодо головного редактора сайту Страна.ua Ігоря Гужви та пов’язаних з ним Ганни Солнцевої та Любові Лукашиної. У санкційному списку також опинилися його медіакомпанії Ласмак, Маджера і Смарт медіа мережа. 


Змінено й пакети санкцій щодо «замгенпрокурора „ЛНР“» Вадима Лященка та трьох членів так званих «територіальних виборчих комісій» в окупованому Росією Криму: Наталії Коваленко (Бабенко), Олександри Осетрової та Юлії Рибакової.


Рішенням РНБО також вносилися зміни до пакету санкцій щодо зареєстрованої в США авіакомпанії ALPHA BRAVO AVIATION LLC, на яку було переоформлено один із літаків, що літали за маршрутом Київ — Москва.


Нагадаємо, 21 серпня 2021 року Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яка 20 серпня ввела санкції проти блогера Анатолія Шарія та головного редактора видання  "Страна.ua" Ігоря Гужви. Обидва відомі затятою проросійською позицією. 

 

В Україні Анатолія Шарія оголошено в розшук і підозрюють у держзраді.  Якщо його провину доведуть, блогеру загрожує до 15 років ув'язнення.


Шарій торік програв черговий судовий позов у Литві. У липні 2021 року Шарій програв апеляцію в литовському суді, він має покинути ЄС.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Рада національної безпеки і оборони України застосувала санкції щодо низки компаній, зокрема, і щодо телеканалу «НАШ», що  належить проросійському політику Євгену Мураєву.