РНБО запровадила санкції щодо телеканалу «НАШ» Євгена Мураєва

21:51, 11.02.2022
РНБО запровадила санкції щодо телеканалу «НАШ» Євгена Мураєва

Засідання РНБО у Харкові. (Фото Офісу президента)

Рада національної безпеки і оборони України застосувала санкції щодо низки компаній, зокрема, і щодо телеканалу «НАШ», який належить проросійському політику Євгену Мураєву.

 

Санкції запроваджено на п’ять років.

 

Як повідомляє Україна молода, санкції було запроваджено під час виїзного засідання Ради нацбезпеки і оборони у Харкові у п’ятницю ввечері.

 

Показово, що пан Мураєв є харків’янином.

 

Чому було запроваджено санкції проти телеканалу «НАШ» та інших юридичних осіб, пояснив під час брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

 

«Іван Геннадійович (голова СБУ Іван Баканов – ред.) мав доповідь стосовно застосування персональних економічних та інших обмежувальних заходів. Було розглянуто декілька питань. Всі ці питання були прийняті. Про кого йдеться?», - так почав спілкування з журналістами секретар Ради нацбезпеки і оборони.

 

Відповідаючи на уточнююче запитання журналіста телеканалу "НАШ" щодо причин введення санкцій, пан Данілов уточнив:

 

«Материнська компанія знаходиться у вас на Кіпрі, не знаю, чи знаєте ви, що ви кіпріоти частково… Саме проти цієї компанії-власниці було видано сьогоднішні санкції. Вони вводяться на підставі подання Служби безпеки України».

 

Також він додав, що санкції ввели на підставі подання СБУ, яке було зроблене станом на 11 лютого. Обмежувальні заходи запроваджені на п'ять років. Йдеться про компанії «Наша Прага», «Наш 24», «Наш 365» та компанії, яка за даними РНБО, є власником усіх цих компаній та зареєстрована на Кіпрі в місті Лімасол - Proteas House 155 III Makariou.

 

«Мова не йде – НАШ, ваш, мій твій – будь-які документи ми розглядаємо за поданням СБУ і ухвалюємо рішення», - додав секретар РНБО.

 

 

Також він додав, що санкції вдруге застосовано щодо будівельної компанії «Лібертон-старт», яка спочатку була зареєстрована у Одесі. Але щоб уникнути санкцій – зареєструвалася в Києві, втм, марно.

 

За його словами, також санкції уведено щодо ТОВ «Вітрина-ТВ», яке зареєстровано у Москві. Ця компанія надає послуги щодо трансляції заблокованих в Україні російських телеканалів для просування тих компаній, які перебувають під обмежувальними заходами на території України.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Національна рада з питань телебачення та радіомовлення подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва щодо анулювання ліцензії на мовлення для телеканалу «НАШ».

 

17 січня з'явилась інформація, що петиція до президента з вимогою застосувати санкції проти телеканалу «НАШ» з подальшим припиненням його мовлення на території України набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. Автор документа заявив, що на телеканалі «НАШ» «регулярно транслюються антидержавні висловлювання та пропаганда в інтересах держави-агресора».