Одіозна нардепка Марʼяна Безугла вийшла з фракції «Слуга народу»

12:01, 17.07.2024

Марʼяну Безуглу фракція "Слуга народу" нарешті "відпустила" у "вільне плавання". (Фото: Фейсбук Мар'яна Безугла)

Із парламентської фракції «Слуга народу» вийшла скандально відома народна депутатка Марʼяна Безугла. Вона зробила це за власною заявою, а потім опублікувала відео, на якому заступник спікера Ради Олександр Корнієнко зачитує відповідне оголошення в парламенті.

 

Як інформує УМ, про вихід із фракції нардепка написала 17 липня у соцмережі Х.

 

Дещо раніше Марʼяна Безугла написала, що надіслала заяву про вихід з фракції «остаточно». У своєму пості вона висловила незадоволення роботою Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

 

«Після мого вже відкритого конфлікту з Комітетом на ґрунті критики військового керівництва і закону про мобілізацію найбільші атаки я мала від членів «рідної» фракції», — додала депутатка.

 

Нагадаємо, що про намір вийти з партії та фракції «Слуга народу» Марʼяна Безугла заявила ще 11 січня 2024 року. Тоді вона зазначила, що «слабка фракція та партія у війну їй не потрібні».

 

Це трапилось на тлі скандалу, повʼязаного з дописами Безуглої у Facebook, які стосувалися колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного (нардепка, зокрема, писала, що Залужний не надав плану війни на 2024 рік, тому військове керівництво України «має піти»). Безуглу також хотіли відкликати з посади заступника голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

 

6 лютого Безугла заявила, що її виключили з партії «Слуга народу» — заяву на вихід задовольнила голова партії Олена Шуляк. При цьому станом на кінець березня президія Верховної Ради так і не отримала заяви депутатки про вихід із фракції «Слуга народу», повідомив нардеп Ярослав Железняк. Сама Безугла стверджувала, що її «формально не відпускають».

 

Наприкінці квітня Безугла заявила, що вирішила залишитись у складі парламентської фракції «Слуга народу», додавши, що їй «далеко не все подобається», однак вона спробує покращити те, що в її силах.

 

Як повідомляла УМ, Мар’яна Безугла відкликана з посади в комітеті ВР з нацбезпеки.