Нардеп Сергій Алєксєєв арештований на два місяці під заставу понад 2,2 млн, фото

19:10, 03.07.2023

Депутат Сергій Алєксєєв під час засідання Личаківського суду Львова. (Фото Укрінформ)

Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід народному депутату від фракції «Європейська Солідарність» Сергію Алексєєву – 60 діб тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 2 млн 264 тис. грн.

 

Обранця підозрюють у шахрайстві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють українські ЗМІ з зали суду в понеділок ввечері.

 

Відповідне рішення оголосив суддя Дмитро Рудаков.

 

Тоді як депутат Алєксєєв заявив, що в нього немає таких грошей, але його друзі і колеги шукатимуть потрібну суму.

 

 

Цікаво, що однопартійці Алєксєєва з партії Порошенка заявляють, що, на їхню думку, оголошення рішення суду умисно затягли до 18.00, щоб не дати можливості провести оплату саме в робочий час 3 липня.

 

При цьому, ДБР просило суд обрати Алексєєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу в 10 мільйонів гривень (але Феміда зменшила цю суму учетверо).

 

 

Зауважимо, перше судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Алєксєєву відбулося 1 липня, але депутат на нього не з'явився, бо брав участь у засіданні Ради, на якому виступив прем’єр Іспанії Санчес.

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні в Офісі Генпрокурора повідомили, що голові підкомітету у Комітеті ВР з питань правоохоронної діяльності Алєксєєву повідомлено про підозру у шахрайстві.

 

В партії "Європейська Солідарність" наполягають, що обшуки вдома та в офісах їхнього однопартійця є політичною провокацією.