ЗСУ пошкодили російський фрегат «Адмірал Ессен»

11:59, 05.04.2022

«Адмірал Ессен» – другий фрегат проєкту 11356Р, спущений на воду у 2014 році. (Фото з відкритих джерел)

Збройні Сили України вразили і пошкодили російський фрегат «Адмірал Ессен», який неодноразово випускав крилаті ракети «Калібр» по мирних українських містах.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович в ефірі національного телемарафону.

 

«Був пошкоджений фрегат російського флоту типу «Адмірал Ессен» завдяки мужності та професіоналізму наших захисників», – сказав він.

 

І додав, що пошкодження фрегата євизначним досягненням ЗСУ.

 

Пан Арестович не навів жодних інших деталей щодо ворожого корабля.

 

Втім,раніше голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут писав про гарні новини, пов'язані з українським протикорабельним комплексом "Нептун". Можливоудар завдали саме цими протикорабельними ракетами?

 

Зауважимо, що з  фрегата «Адмірал Ессен» регулярно запускалисякрилаті ракети «Калібр» по мирних містах України.

 

Майже місяць тому, 8 березня, ГУР Міноборони України оприлюднило дані російських військових, які здійснюють ракетні обстріли українських міст. Серед них був і командир «Адмірала Ессена».

 

 

«Адмірал Ессен» – другий фрегат проєкту 11356Р, спущений на воду у 2014 році, перебував на озброєнні Чорноморського флоту росії. У травні-червні 2017 року брав участь у ракетних ударах по сирійських провінціях Пальмірі й Хамі.

 

Екіпаж фрегата становить 180 осіб, може взяти на борт 20 морських піхотинців.

 

Як повідомляла «УМ», 24 березня біля порту Бердянськ на Запоріжжі українська армія знищила російський військово-десантний корабель «Саратов».

 

Ще два кораблі рф – "Цезар Куніков" і "Новочеркаськ" – зазнали пошкоджень під час цієї атаки українських сил.