У порту Бердянськ ЗСУ знищили російський десантний корабель «Орск», відео

12:26, 24.03.2022
У порту Бердянськ ЗСУ знищили російський десантний корабель «Орск», відео

Великий десантний корабель «Орск» чорноморського флоту російських окупантів знищено. (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Військово-морські сили ЗСУ феєрично знищили великий десантний корабель російських загарбників «Орск» поблизу порту Бердянськ зранку 24 березня.

 

Отже "русскій воєнний корбль" пішов у заданому напрямку. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ВМС ЗСУ в четвер.

 

«Доброго ранку ми з України! Біля порту Бердянськ знищено вдк «Орск» армії окупантів», - йдеться у повідомленні.

 

У Генштабі ЗСУ додають: «В тимчасово захопленому рф порту Бердянськ знищено великий десантний корабель «Орск» чорноморського флоту російських окупантів.

Буде ще! Слава Україні!».

 

ДОПОВНЕНО: Пізніше Генштаб ЗСУ уточнив, що насправді бло знищено великий десантний корабель "Саратов", а не "Орськ". Ще два великі десантні кораблі “Цезарь Куников” та “Новочеркаськ” отримали пошкодження.

 

 

Місцеві мешканці повідомляють про два потужні вибухи о 6:40. Їх було чутно по всьому місту. У соцмережах пишуть, що один корабель потонув, ще два палають, а разом із ними знищено склад боєприпасів та цистерни з паливом.

 

Тоді як керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в прямому ефірі єдиного телемарафону повідомив, що у Бердянську, де Збройні Сили України знищили великий десантний корабель рф «Орск», пошкоджено ще два російські кораблі.

 

Також знищено резервуар на 3 тисячі тон палива. Пожежа перекинулась на склад боєприпасів ворога. Подробиці завданих ворогові збитків уточнюються.

 

«На палубі матроси смолили папіроси! Недотримання техніки безпеки приводить до летальних наслідків! Доброго ранку, Слава Україні!», - пожартував згодом у соцмережах пан Старух.

 

 

Зауважимо, що Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm встановила факт участі великого десантного корабля (ВДК) «Орськ» (бортовий номер 148), який входить до складу 197-ї бригади десантних кораблів чорноморського флоту РФ (197 БрДК, в/ч 72136), у спецоперації захоплення Криму.

 

Також були встановлені дані моряків ВДК «Орськ». ЗМІ писали про те, що саме цей корабель переправляв військову техніку росіян до Бердянська.

 

Як повідомляла «УМ», росгвардія блокує виїзд росіян-панікерів з Криму через Керченський міст.