Україна хоче втягнути Росію в якісь силові дії – Сергій Лавров

13:41, 01.11.2021

Сергій Лавров пояснює позицію Кремля російським телевізійникам. (facebook.com/MIDRussia)

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинувачує керівництво України у провокуванні бойовиків ОРДЛО та спробах втягнути Росію «у якісь силові дії».

 

Як передає Україна молода, про це Лавров заявив у інтерв’ю російським телевізійникам, яке оприлюднило МЗС РФ у понеділок.

 

Перш за все, він дорікнув президенту України Зеленському за його заяву, мовляв, «якщо вважаєш себе росіянином – забирайся до Росії». На думку Лаврова, це ідеологія «Правого сектору» з часів Євромайдану.

 

Очільник зовнішньополітичного відомства РФ також згадав «загадкову історію із безпілотником «Байрактар». На його думку, в Києві зараз розмірковують, «що їм вигідніше, показати «крутість», що вони вже почали бомбити в порушення Мінських угод» або все ж таки «пропонувати зібратися у нормандському форматі».

 

Лавров нахабно заявляє, що непорядно звинувачувати Кремль «у спробах зруйнувати територіальну цілісність України». Мовляв, Мінські угоди були створені «рівно для того, щоб зберегти територіальну цілісність України», а не навпаки, як вважають нині у Києві.

 

І додав щодо останніх подій на сході України, де ЗСУ застосували ударні дрони проти окупантів:

 

«Так, загострення є, спроби створити провокаційну ситуацію, викликати якусь реакцію ополчення і, ймовірно, втягнути Росію у якісь силові дії, вони спостерігаються».

 

Як повідомляла «УМ», за даними США і ЄС, саме з боку Росії наразі спостерігається чергове накопичення військової сили на кордоні з Україною.