Порошенко дякує США за військову допомогу і закликає українську владу реформувати оборонний сектор

11:48, 12.12.2020

Сенат США ухвалив оборонний бюджет, який передбачає військову допомогу Україні.

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав ухвалення Сенатом США оборонного бюджету, який передбачає військову допомогу Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко написав у Facebook  в суботу.

 

«Прекрасна новина з Вашингтону, де погоджено надання Україні чергової щорічної безпекової допомоги, включно із збільшенням підтримки летальною зброєю», – зазначає політик.

 

І наголошує: «Це саме той шлях, яким і треба йти з тим, щоб відбивати апетити російського агресора щодо України. Для української влади зараз ключовим є продемонструвати і забезпечити справжній прогрес України на шляху реформ у секторі безпеки і оборони».

 

П’ятий президент України, зокрема, подякував співзасновнику та співголові Групи підтримки України в Сенаті США сенатору-республіканцю Роберту Портману.

 

«Щиро вдячний сенатору Робу Портману за проактивну позицію на підтримку нашої держави на засадах багаторічної стратегії зміцнення Збройних сил України та консолідації трансатлантичного фронту єдності і солідарності з Україною!», – пише Петро Порошенко.

 

Як повідомляла «УМ», Верхня палата Конгресу США (Сенат) схвалила проєкт бюджету країни у 2021 році, який передбачає 250 мільйонів доларів допомоги для оборонної сфери України, а також розширення санкцій проти «Північного потоку-2».