Гроші і майно нардепа Олександра Юрченка арештовано судом

18:18, 23.09.2020

Раніше нардеп Олександр Юрченко задекларував 50 тисяч доларів готівкою.

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно фігуранта корупційного скандалу народного депутата Олександра Юрченка, якого саме через підозру в хабарництві та причетність до корупційної схеми у Раді виключили з фракції «Слуга народу».

 

Як інформує «Україна молода», про арешт майна Юрченка повідомляють кілька ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в антикорупційній прокуратурі у середу.

 

Зокрема, за інформацією "Слово і діло" арешт наклали на готівкові кошти обранця та нерухомість з метою забезпечення майбутньої конфіскації майна.

 

Згідно з декларацією нардепа за 2019 рік, він володіє 33% квартири в Києві загальною площею 62,4 кв.м. Дві третини приміщення належать його батькам.

 

Також Юрченко задекларував 50 тисяч доларів готівкою, а його дружина – 200 тисяч гривень.

 

Як повідомляла «УМ», 21 вересня суд арештував Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн.

 

Станом на 23 вересня, заставу за нардепа ще не внесли.

 

Нагадаємо, Юрченку вручили підозру в одержанні та підбуренні до надання хабара у розмірі $200 тисяч. Також його виключили з фракції "Слуги народу".

 

Як стало відомо «Україні молодій» з власних джерел, значна частина з 200 тисяч доларів хабаря, які фігурують у записах НАБУ у корупційній справі «Слуги народу» Олександра Юрченка, призначалась для голови Комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрія Геруса.