Суд у Росії заочно засудив ексміністра оборони України до шести років колонії

13:14, 21.02.2020

 

Російський суд заочно засудив колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка до шести років колонії.
 
 
Про це повідомляє російський телеканал "360".
 

"За заклики до терактів в РФ російський суд заочно засудив колишнього міністра оборони України Гриценко до шести років колонії", - йдеться у повідомленні.

 

За даними СК РФ, такі заклики відбувалися в 2014 та 2017 роках. 

 

Додамо, Гриценко був міністром оборони України у 2005-2007 роках.

 

Нагадаємо, раніше Російська Федерація оголосила Гриценк в розшук, йому заочно було висунуто обвинувачення за двома епізодами ч. 205.2 КК РФ ("Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет").

 

Як повідомляла УМ, Гриценко в Росії був оголошений в міжнародний розшук і в квітні 2019 року і заочно арештований.

 

Слідком зазначає, що Гриценко "продовжує переховуватися на території України", звідки не може бути екстрадований відповідно до норм міжнародного права і законодавства України.   

 

У 2018 році Слідчий комітет РФ звинуватив ексміністра оборони України Анатолія Гриценка в тому, що він нібито закликав підірвати на території Росії залізничні поїзди.

 

Шлава "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко вважає, що звинувачення, які висунули проти нього у Росії, є явною політикою і інформаційним ударом проти нього і його команди.

 

"Я думаю, що Росія дуже хотіла би, щоб українська політика була слабкою і українські політики були слабкими, незалежно від того, чи то в парламенті, чи в урядових структурах — щоб повзали на колінах і їздили до них за консультаціями", — сказав Гриценко.

 

Він заявив, що не належить до числа таких політиків.За аналогічні "злочини" в Росії хочуть "судити" багатьох українських політиків: Дмитра Яроша, Юрія Березу, Андрія Левуса і Ігоря Мосійчука, Антона Геращенка, Володимира Парасюка.