У Росії вирішили заочно судити Гриценка

12:52, 11.12.2019
У Росії вирішили заочно судити Гриценка

Слідчий комітет Росії передав до суду так звану кримінальну справу стосовно ексміністра оборони України, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка за заклики до тероризму.

 

Про це повідомляє сайт Слідкома РФ.

 

"Кримінальну справу за обвинуваченням Анатолія Гриценка із затвердженим обвинувальним висновком направили до суду для розгляду по суті. Причетність Гриценка до скоєння злочину підтверджується сукупністю зібраних доказів, в тому числі висновками судових експертиз, результатами оперативно-розшукової діяльності та іншими матеріалами справи",- йдеться в матеріалі.

 

Слідком РФ звинувачує Гриценка у скоєнні "публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації" (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ).
 

Як повідомляла УМ, Гриценко в Росії був оголошений в міжнародний розшук і в квітні 2019 року заочно арештований.

 

Слідком зазначає, що Гриценко "продовжує переховуватися на території України", звідки не може бути екстрадований відповідно до норм міжнародного права і законодавства України.   

 

У 2018 році Слідчий комітет РФ звинуватив ексміністра оборони України Анатолія Гриценка в тому, що він нібито закликав підірвати на території Росії залізничні поїзди.

 

Шлава "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко вважає, що звинувачення, які висунули проти нього у Росії, є явною політикою і інформаційним ударом проти нього і його команди.

 

"Я думаю, що Росія дуже хотіла би, щоб українська політика була слабкою і українські політики були слабкими, незалежно від того, чи то в парламенті, чи в урядових структурах — щоб повзали на колінах і їздили до них за консультаціями", — сказав Гриценко.

 

Він заявив, що не належить до числа таких політиків.За аналогічні "злочини" в Росії хочуть "судити" багатьох українських політиків: Дмитра Яроша, Юрія Березу, Андрія Левуса і Ігоря Мосійчука, Антона Геращенка, Володимира Парасюка.