Олександр Вілкул приховав від податків 72,9 мільйона гривень

19:29, 05.07.2017

Олександр Вілкул отримав на 73 мільйонів гривень прибутків більше, ніж сплатив із них податків.

Податківці Дніпропетровської області провели перевірку електронної декларації Олександра Вілкула та виявили розбіжності із доходами, з яких він сплатив податки, на суму майже 73 мільйони гривень.

Про це у Facebook написала в.о начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук.

"Перевіркою даних, відображених в електронній декларації за 2015-ий рік встановлено перевищення статків над загальною суммою отриманих особою доходів на сумму 72,9 млн. гривень, що призвело до не сплати до бюджету податків і зборів на сумму 19,6 млн. грн.", - зазначила керуча податковою Дніпропетровщини.

Перевірка стосувалася лише питань сплати до бюджету податку на доходи фізосіб та військового збору.

Олександр Вілкул - народний депутат від "Опозиційного блоку", тому має недоторканість члена Верховної Ради, тому податківці Дніпропетровщини звернулися до Генеральної прокуратури з проханням відкрити кримінальну справу проти екс-регіонала.

"Матеріали перевірки направлені до Генеральної прокуратури України для вирішення питання щодо порушення кримінального провадження за фактами ймовірного незаконного збагачення особи та ухилення нею від сплати податків в особливо крупних розмірах", - зазначає оксана Томчук.

У відповідь на звинувачення від Олександра Вілкула, який стверджує, що не бачив документів про результати перевірки, вона зазначила, що акт податкової отримано уповноваженим представником під підпис з подальшим наданням заперечень, які були розглянуті в передбачені законом строки в присутності того ж самого представника, хоча імені його не назвала.

Варто відзначити, що у 2015 році Олександр Вілкул в електронній декларації зазначив, що отримав доходу 973 тисячі 513 гривень доходу, із них 157 780 гривень - це компенсація на оренду готельного номера.