Помер народний артист України Олександр Востряков

12:54, 15.10.2023

Зупинилося серце видатного українського оперного співака, педагога, народного артиста України Олександра Вострякова. (opera.com.ua)

Народний артист України, соліст Національної опери та професор консерваторії Олександр Востряков пішов із життя 14 жовтня – артистові було 79 років.

 

Як інформує УМ, про смерть Вострякова повідомили в Національній опері України.

 

 «Із глибоким сумом сповіщаємо, що 14 жовтня на 80-му році життя через важку хворобу зупинилося серце видатного українського оперного співака, педагога, народного артиста України Олександра Андрійовича Вострякова.

 

Українське музичне мистецтво втратило великого співака, з ім'ям якого пов’язана одна з найяскравіших сторінок сучасного оперного мистецтва. Олександр Востряков досягнув мистецьких вершин, продовживши й збагативши традиції української оперної школи», — йдеться у повідомленні.

 

З 1990 року артист викладав сольний спів у Київській консерваторії (НМАУ) ім. П. Чайковського. Прощання з Олександром Востряковим відбудеться у вівторок, 17 жовтня, об 11:00 у фоє Національної опери України.

 

Як повідомляла УМ, видатний український правник-міжнародник, Надзвичайний і Повноважний Посол Володимир Василенко відійшов у вічність на 87-му році життя.