Воротар збірної Росії Луньов вважає Бубку та Блохіна «найвеличнішими російськими спортсменами»

15:33, 04.01.2022

Андрій Луньов оголосив російськими легендарних українських спортсменів. (sport24)

Участь у своєрідному «параді маразмів» або у свідомих маніпуляціях узяв воротар збірної Росії з футболу Андрій Луньов, який не кліпнувши оком зарахував відомих на весь світ українських спортсменів до числа російських.

 

Зокрема, 31-річний голкіпер чомусь вирішити назвати Сергія Бубку та Олега Блохіна "найвеличнішими російськими спортсменами".

 

Як інформує Україна молода, про це Луньов заявив у коментарі для Werkself Magazin, який одразу ж почали поширювати спортивні видання світу.

 

При цьому, читачі емоційно відреагували на такі знання воротаря в історії спорту, мовляв, «ну не розуміється він у цьому - що ж поробиш».

 

«У Росії її є велика кількість великих спортсменів, тому важко виділити одного. Але якщо я маю назвати когось, то це Олександр Овєчкін, який виграв Кубок Стенлі у складі "Вашингтон Кепіталз" і безперечно є одним із найкращих хокеїстів усіх часів. У дитинстві мені подобалося дивитися Олімпійські ігри, і стрибун із жердиною Сергій Бубка, природно, також є одним із кумирів.

 

Найбільший російський футболіст? Звичайно, Лев Яшин — зразок для наслідування для кожного голкіпера, оскільки свого часу він був найкращим у світі голкіпером. Його ім'я асоціюється з перемогою СРСР на чемпіонаті Європи 1960 року. На жаль, Яшин помер у 1990 році, за рік до мого народження. Пізніше враження на мене як на воротаря справив Рінат Дасаєв, але також було багато великих польових гравців, таких як Олег Блохін», - цитує скандальні слова Луньова видання Sport24.

 

Зауважимо, що свої нагороди Бубка зібрав під прапорами СРСР та України. Що стосується Блохіна, то він виступав за київське "Динамо", австрійський "Форвертс" та кіпрський "Аріс", а також за збірну СРСР.

 

Обидва спортсмени ніколи не мали та не мають жодного відношення до Росії. За винятком, коли Блохін очолюв ФК "Москва" в сезоні 2007/2008.

 

До речі, Луньов народився у 1991 році, відтак, він міг бачити виступи Бубки під "синьо-жовтим" прапором, а Блохін на той час вже завершив кар'єру.

 

В 2003 році Блохін очолив збірну України, а до цього він працював у низці грецьких колективів.