Відтінки зеленого: рецепти оригінальних страв на Зелені свята
Ось і дочекалися ми «офіційного літа» — у народі вважають, що починається воно саме з Трійці. Зелених свят чекають особливо — це одне з найбільших християнських свят.
Ось і дочекалися ми «офіційного літа» — у народі вважають, що починається воно саме з Трійці. Зелених свят чекають особливо — це одне з найбільших християнських свят.
«Забудь свій вік; не оцінюй себе по роках; лікуй себе вправою, словом, травою і масажем, теплом і холодом; вдихай аромат дерев і трав; їж рис, пий чай, м’ясо ховай в овочах
Серед усіх молочно-сирних смаколиків торт «Пташине молоко» посідає гідне місце, це знає кожен.
Прекрасно споглядати весну в усій красі: поля зелено-барвисті, городи рядочками… Дуже розчулюють телятка, які хоч і нещодавно з’явилися на світ, але сміливо тупають по траві — пасуться.
Штрудель — чудодійний десерт. Будь-яке чаювання-кавування — ділове, романтичне, родинне — він здатен перетворити на свято. З морозивом, розтопленим шоколадом, джемом, медом, кремом або просто так, під чай, каву, компот, морс, какао, капучино ним насолоджуються всі.
Свята завершилися, але після них залишилося ще багато смаколиків: м’яса, ковбасок, крашанок та іншого, дбайливо приготовленого з надлишком «щоб вистачило» і «щоб люди не подумали».
А якщо навесні, що цілком нормально і навіть дуже добре, вам захотілося чогось ніжного, красивого і смачного — беріться за сир. Ніжнішого продукту і знайти непросто.
Навесні здоров’я — буквально під ногами. Нагніться — і побачите салатове листя кульбаби та й сам, власне, салат, щавель, шпинат, гостросписе пір’я цибулі й часнику і стільки різноманітного листя, що і розгубитися можна. Але не варто розгублюватися.
На Великдень і стіл, без перебільшення, великий. Вінчає його, звичайно, паска з крашанками.
Великдень приходить величаво. Коли свято уже на порозі — припиняються відголоски зими і природа сповнюється по-справжньому весняними барвами й ароматами.