Пиріг по–західно–австрійськи

Пиріг по–західно–австрійськи

Цього літа трохи не всі дерева, які росли собі непомітно біля будинків, дивним чином перетворилися на розкішні абрикосові, рясно увішані соковитими, рум’янобокими, апетитними плодами. Ці кісточкові цьогоріч вродили на славу. Абрикосів вистачить, щоб і свіжими вдосталь поласувати, і поекспериментувати на кухні з випічкою, і на зиму зробити запас.

Тисяча й один смак солодощів

Тисяча й один смак солодощів

Ми любимо читати східні казки про принцес, султанів, Аладдіна, Шахерезаду, переглядати фільми про Роксолану, Королька — пташку співочу, і знаємо хоча б із відомої кінострічки, що Схід — не проста сторона. Багато хто захоплений східними солодощами — кулінарними візитками країн, у яких літо майже цілий рік.

Мало солі в огірочках

Ось уже дозрівають огірки, кабачки... Щоправда, просто свіжа городина уже за кілька днів набридає. І тоді ми починаємо урізноманітнювати смаки — і готуємо овочі малосольними. Ви ще не знаєте, як?! «Ловіть» нові рецепти.

П’янка полуничка

Коли полуничний сезон у розпалі, хочеться не тільки досхочу посмакувати свіжі ягоди, а й зберегти їх якомога довше у вареннях, джемах і навіть наливках. А ще є бажання доповнити полуничним смаком випічку.

Солодкі сердечка — для дитячих сердець

Минулої неділі, в День Києва, вдруге відбувся кулінарний фестиваль «Благофест. Солодощі — в радість!» Усі кошти, які заробили цього вихідного на Контрактовій площі фуд–блогери, кулінарні ентузіасти, модні ресторани і просто хороші, талановиті й щедрі люди, які приготували солодощі для гостей свята, організатори обіцяють перерахувати для діток, хворих на ДЦП.

Один вдома

Один вдома

Багато хто вважає, що найкращі кухарі — чоловіки. Тільки більшість із них, щоправда, коли вдома біля плити — дружина чи мама, не поспішає розкривати свої кулінарні таланти. А коли обставини раптово змушують власноруч готувати страви, представники сильної половини часто розгублюються: не знають, що за чим відправляти у каструлю. Щоб не трапилося так, як у тій приказці «Був хліб, та не було ножа, і охляв чоловік з голоду», пропонуємо для чоловіків підбірку рецептів смачної, корисної і легкої в приготуванні їжі. Жінкам ці страви також готувати не забороняється.

Секрети залізної леді

Чоловік на кухні — це прекрасно! Такий основний висновок мистецької кухні — улюбленого майданчика для книголюбів та ласунів, — що впродовж трьох останніх днів минулого тижня проводилася в рамках Міжнародного книжкового ярмарку «МЕДВІН: Цей неймовірний, фантастичний світ!». І озвучила його Оксана Забужко — сенсація кулінарного мистецького шоу, як назвав її появу куратор культурного дійства Дмитро Капранов.

Кулінарні записи з гостин

Не знаю, як вам, а мені подобається прислухатися до порад досвідчених господинь, які намагаються на кухні все приготувати власноруч, — щоб страва була корисною, економною і красивою на вигляд. Зізнаюся, не соромлюся в гостях запитувати про те, як готуються наїдки й напої, що мені найбільше сподобалися. І від цього лише виграю. Бо і в гостях — смачно, і вдома.

Зимова вишня для двох

Зимова вишня для двох

«Закохуюсь у тебе щодня» — таку несподівану назву одного з найулюбленіших тортів, варіації якого ми називаємо «П’янкою вишнею», «Темним лісом», «Шварцвальдським», «Зимовою вишнею», «Ахіллесовою п’ятою», я почула від Ірини Козак–Мурин, нашої співвітчизниці, яка нині мешкає в Казахстані й професійно займається там кулінарією. Виявляється, знавці кулінарних тонкощів називають цей торт афродизіаком. Тож День святого Валентина — нагода спекти не дуже солодку, красиву зовні, не надто калорійну порівняно з іншими вишневу смакоту.