У кожної господині є свої улюблені приправи. Якщо ви ще не відкрили для себе куркуму, — знайомтесь. На прилавках наших магазинів це, переважно, жовтого кольору ароматний порошок (який завжди є складником приправи карі). Рослина, з кореня якої роблять порошок куркуму, містить ефірне ароматичне масло та однойменний барвник. А ще — речовини з дуже складними для запам’ятовування назвами: a–фелландрен, цингеберон, борнеол, сабинен. Усі ці та неназвані складники роблять приправу дуже корисною для людського організму. Куркума позитивно впливає майже на всі органи: шлунок, жовчний міхур, нирки. Приправа, яку ще називають шафран індійський,— у списку тих продуктів і добавок, які при регулярному споживаннi запобігають розвитку атеросклерозу, по–простому кажучи, закупорці судин різними шлаками та бляшками. Дієтологи стверджують, що куркумін сприяє зменшенню жирових відкладень в артеріях аж на 26 відсотків. І якщо авокадо, хурма, гранат, лосось чи спаржа і броколі з переліку природних цілителів багатьом не доступні, щоб харчуватися ними хоча б раз на тиждень, приготувати найпростіші страви з куркумою по кишені навіть студентам і пенсіонерам. Хоча додавати цю жовту приправу з рослини з родини імбіревих можна й у найвишуканіші наїдки.