Насолода з салом не приїдається

Насолода з салом не приїдається

«Я свою свекруху завше згадую хорошим рецептом, — ділиться родинними секретами Валентина Шундик, головний бухгалтер із Київщини. — Вона жила ще в Республіці Комі, в складні часи, тому родина дуже економила, особливо на харчах і продуктах. Але її коронна страва — вареники із салом та сирою картоплею — і досі для мене неймовірно смачна.

Овочі в шоці,

Овочі в шоці,

Миттєве, або шокове, заморожування овочів — чудовий спосіб зберегти все цінне, що вони в собі мають. Тому, коли бачите, що овочі — миттєвого заморожування, купуйте і приготуйте собі літо на тарілці. З таких овочів готувати просто і справді смачно, бо зазвичай вони підібрані в найкращому поєднанні смаків і поживних якостей.

Рис, банани, курка карі — на Мадагаскарі!

Рис, банани, курка карі — на Мадагаскарі!

Чим ближче до весни — тим більше хочеться чогось барвистого, соковитого й насиченого. Їжі це стосується чи не найбільше. Днями випало послухати розмову про подорож на Мадагаскар письменника Віталія Пригорницького, в якій він у притаманному письменникам розлогому стилі, у всіх фарбах і тропах передав красу флори та фауни острівної держави, не оминувши й спогадів про смаки тамтешньої кухні.

Зіркова кухня у Страсбурзі

Зіркова кухня у Страсбурзі

Так, напевне, на землі повелося: якщо людина талановита, то талановита в усьому. Коли слухаєш казки Зірки Мензатюк — навіть якщо ти давним-давно не дитина, здається, роки втрачають владу над тобою: щира дитяча безпосередність, допитливість і віра в те, що ти все-все зумієш у цьому світі, настільки вкорінюються в читача, що часто стають реальністю.

Щастя за рецептом

Щастя за рецептом

Люди схильні вважати щастя чимось великим і часто ефемерним, чекати його і уявляти, яке воно насправді, а при цьому не помічати, що воно — поряд: у турботливій пораді одягтися тепліше в мороз, у настирливому дзвінку, коли ти затримуєшся, у філіжанці з турботою приготовленої ранкової кави.

Дух із духовки

Дух із духовки

Не за горами весна, яка відразу ж зі своїм приходом порадує нас свіжою зеленню і ягодами, а поки що за вікном усе ще холодно, вітряно і волого. Теплого домашнього затишку додають ароматні страви з духовки, пряні спеції, запашні смаколики. Добра зимова подруга — духовка — ще не раз стане нам у нагоді і перетворить звичайну родинну трапезу на маленьке сімейне свято.

Сезам, відкрийся!

Сезам, відкрийся!

Є дві версії тлумачення одного з найвідоміших висловів: «Сезам, відкрийся!» Згідно з першим, використання слова «сезам» як секретного пов’язане з тим, що це дуже відоме слово. Сезам, або ж кунжут — насіння, яке ще наші далекі предки цінували понад усе, рослину асоціювали з безсмертям.

Де є чай, там і під ялиною рай

Де є чай, там і під ялиною рай

Багато-багато років тому людина зрозуміла, що пити гарячу воду з ароматами і безліччю смаків приємно: вона і заспокоїть, і зігріє, і полікує. І яких тільки трав не вживали люди! Приміром, древні шумери заварювали мирис і вербу. Гіппократ, побувавши у Скіфії, писав про використання ревеню, полину та інших рослин.

Легкий смак післясвят

Легкий смак післясвят

Свята закінчилися, подарувавши нам багато приємних моментів зустрічі з рідними і друзями, сюрпризів і смачних застіль. Але дехто при цьому помітив зайві сантиметри на талії, дехто трішки стомився від кулінарних експериментів.