Учені, що спеціалізуються на дослідженнях харчових продуктів, ще раз розповіли про «таємницю» найдорожчої в світі кави Kopi Luwak. Ту саму, зерна для приготування якої проходять переробку в... шлунково-кишковому тракті азіатської пальмової циветти, тварини з сімейства котячих, і тільки після цього їх обсмажують, мелють і продають гурманам по тисячі доларів за кілограм. Цю каву описують як «таку, що віддає землею і пліснявою, вона густа, м'яка й насичена, з відтінками шоколаду і джунглів», переказує «Форум». Поставки сорту Kopi Luwak завжди були обмеженими, а політичне безладдя в Індонезії ще більше знизило його виробництво — зараз виготовляється менше 230 кілограмів такої кави на рік.