Письменниця й активістка Ніка Нікалео розповіла, як кулінарія надихає її на життя та творчість

Письменниця й активістка Ніка Нікалео розповіла, як кулінарія надихає її на життя та творчість

Ніка Нікалео (за паспортом Вероніка Хідченко) — письменниця й активістка, керує благодійним фондом і літературним клубом у Львові. Місяць тому до читачів потрапила її найновіша книжка — «Черешні з коньяком», рік тому — «Львів.

Молоді та ранні: топ-10 смачних страв iз ранньої городини

Молоді та ранні: топ-10 смачних страв iз ранньої городини

От і літня «вакханалія» молодих овочів-фруктів почалася: соковита морква, налиті рум’янцем буряки, ясно-зелені кабачки, цукіні, огірочки — і це лише початок райського літнього списку городини. Напевне, свіжих овочевих салатів не готував у ці дні лише лінивий.

Теги: рецепт

І вишенька на літі: рецепти смаколиків для спекотної пори

І вишенька на літі: рецепти смаколиків для спекотної пори

Найперше, що малює уява при слові «літо», — це полуниці й черешні. Бо ці ягоди неначе уособлення аромату, барв, відтінків і смаків літа. А ще — здоров’я і сили, адже вони дуже корисні і, як кажуть бабусі на базарах «із маркетингових міркувань», — помічні при багатьох недугах.

Теги: рецепт

Котлети та рулети: рецепти смаколиків для справжніх чоловіків і не лише

Котлети та рулети: рецепти смаколиків для справжніх чоловіків і не лише

«Забудь свій вік; не оцінюй себе по роках; лікуй себе вправою, словом, травою і масажем, теплом і холодом; вдихай аромат дерев і трав; їж рис, пий чай, м’ясо ховай в овочах

Теги: рецепт

Курс на молоко: рецепти смачнющих страв та напоїв з набілу

Курс на молоко: рецепти смачнющих страв та напоїв з набілу

Прекрасно споглядати весну в усій красі: поля зелено-барвисті, городи рядочками… Дуже розчулюють телятка, які хоч і нещодавно з’явилися на світ, але сміливо тупають по траві — пасуться.

Теги: рецепт

Спокусливий хрускіт: рецепти полуничного та грушевого штруделів

Спокусливий хрускіт: рецепти полуничного та грушевого штруделів

Штрудель — чудодійний десерт. Будь-яке чаювання-кавування — ділове, романтичне, родинне — він здатен перетворити на свято. З морозивом, розтопленим шоколадом, джемом, медом, кремом або просто так, під чай, каву, компот, морс, какао, капучино ним насолоджуються всі.

Теги: рецепт