«Всі як один». Відпустка почалася

13.09.2007
«Всі як один». Відпустка почалася

Лідер Партії регіонів та його прихильниці в Запоріжжі. (Фото УНІАН.)

Перший день своєї передвиборчої відпустки Прем’єр­міністр Віктор Янукович присвятив агітаційній поїздці в Запорізьку область. Вибір регіону логічний з огляду на те, що доля виборів вирішується не на Донбасі чи Прикарпатті, а в областях, прилеглих до центру України, — саме тут виборці найбільш хиткі у своїх симпатіях та намірах голосувати. На мітингу в Мелітополі лідер Партії регіонів виступив насамперед із закликом до мобілізації своїх прихильників.

«Ми повинні як один вийти на вибори 30 вересня і сказати своє слово. Ми повинні дати велику явку. Якщо ми програємо, знову прийде ця бездарна команда й почне погіршувати життя людей», — сказав лідер дуже «обдарованої» команди.

Янукович прогнозує низький показник підтримки на виборах для своїх політичних опонентів. «Я вірю, що 30 вересня буде крахом їхніх надій назавжди. Ніколи в Україні не буде більше «помаранчевого» свавілля», — заявив головний «демократ» України.

Уже в обласному центрі лідер «Регіонів» узяв участь в урочистостях з нагоди святкування 100річчя ВАТ «Мотор Січ». Як повідомляє пресслужба ПР, зі сцени обласного музично­драматичного театру, окрім привітань, Янукович виголосив також тезу про те, що його уряд посилюватиме співробітництво України та Росії в авіабудівній галузі, і це дозволить вітчизняним авіабудівникам упевненно дивитися в майбутнє, забезпечувати високий рівень заробітної плати, соціальний захист.

Коментуючи для преси наміри «Регіонів» провести референдум із питань статусу російської мови і членства України в НАТО, Янукович зазначив, що Партія регіонів направить у ЦВК документи, необхідні для реєстрації ініціативних груп із проведення референдуму, ще до кінця виборчої кампанії. «Як тільки будуть зібрані підписи, ми передамо документи. Ми — партія, яка виконує все, що обіцяє», — сказав він. Але не став прогнозувати можливі терміни проведення «проросійського» референдуму.