НОВИНИ ПЛЮС

07.09.2007

Суд знову запрацював

Судді Конституційного Суду повернулися з відпустки. Як повідомляє прес–служба КС, 5 вересня суд розпочав розгляд низки подань. Зокрема, йдеться про конституційне представлення Президента щодо офіційного тлумачення положень частини 3 статті 124 Конституції, частини 2 статті 2, частини 2 статті 4, перших частин статті 17 і 104 Кодексу адміністративного судочинства України, а також про подання 59 народних депутатів щодо відповідності Конституції статті 13, частини другої статті 16 Кодексу України про надра, частини третьої статті 38 закону «Про охорону навколишнього природного середовища».

Янукович вже не боїться «тупих важких предметів»

Прем’єр–міністр Віктор Янукович відвідав із робочою поїздкою Івано–Франківську область (нагадаємо, саме в Івано–Франківську в нього влучили яйцем, від чого Віктор Федорович впав у колаптоїдний стан). Як повідомляє УНІАН, у місті Калуш Прем’єр провів нараду з розвитку промисловості, а потім подався до Львівської області. Там, зокрема, Янукович планував побувати у музеї–заповіднику «Олеський замок», взяти участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію дороги «Київ—Чоп» і відвідати село Ожидів Буського району, яке у липні постраждало від аварії потягу, що перевозив фосфор.

МВС перевірило Луценка і шукає печатку «Пори»

Міністерство внутрішніх справ спрямувало до Генпрокуратури результати службової перевірки щодо ймовірної причетності екс–глави МВС Юрія Луценка до компанії «Українські новітні телекомунікації». Як повідомив учора на прес–конференції заступник міністра внутрішніх справ Василь Боднар, рішення з перевірки ще не ухвалювалося.

Також, за словами Боднара, міліція порушила кримінальну справу за фактом викрадення печатки політичної партії «Пора». Владислав Каськів і Ярослав Годунок, які обидва називають себе лідерами «Пори», уже допитані слідчими.