Жмеринка буде з Тарасом,

07.09.2007

На мітингу в Жмеринці Вінницької області Юлія Тимошенко повідомила, що її блок, аби уникнути фальсифікацій на виборах, відправить найбільші групи спостерігачів до Донецька та Луганська. Лідерка БЮТ закликала людей не боятися дострокових виборів і скористатися цим шансом, щоб примусити політиків служити народу. «Питання в тому, чи зможемо ми зібрати сили і використати шанс, який нам дає Бог, щоб мати сильну демократичну країну», — сказала Тимошенко. А в обласному центрі їй присвоїли звання почесного професора Вінницького національного технічного університету (за програму «Український прорив»).

А Жмеринка завдяки Блоку Тимошенко має шанс отримати... Тараса Шевченка. Принаймні відомий на Вінниччині скульптор Олексій Альошкін повідомив «УМ», що виконує термінове замовлення від виборчого штабу БЮТ на створення пам’ятника великому Кобзарю. Монумент має бути встановлений у Жмеринці за день до виборів — 29 вересня.

За словами пана Олексія, скульптуру замовили досить велику, значно більшу, приміром, за пам’ятник Шевченку в Могилеві–Подільському. На жаль, вважає скульптор, місце для встановлення її в житловому масиві Жмеринки обрано не дуже вдале, але часу на переговори щодо цього вже немає, треба працювати.

Пан Олексій вважає, що з Божою поміччю він упорається з терміновим завданням. Загалом у сім’ї Альошкіних п’ять скульпторів, і вони будуть задіяні в цьому проекті.

Василь КІЗКА