Із життя польового командира

07.09.2007

Відтепер усі бібліофіли, які цікавляться життєписами сучасних українських політиків, мають що почитати не лише про Юлю, яку старанно «вбиває» Юрій Рогоза. Харківське видавництво «Фоліо» 4–тисячним накладом видало книжку «Юрій Луценко. Польовий командир», у якій описані факти з життя лідера блоку «Наша Україна — Народна самооборона».

Написав цей потенційний бестселер відомий письменник Андрій Кокотюха, для якого це вже не перша спроба розповісти про життя відомого політика. Раніше Кокотюха вже розповідав... ну звісно, про Юлію Тимошенко — книжку «Юля» минулого року видало те саме «Фоліо».

Як розповів автор, над книгою про Луценка він працював із січня 2006 року, коли нинішній лідер «НУНС» іще обіймав посаду міністра внутрішніх справ. Щоправда, спочатку Кокотюха планував написати не біографічний твір, а політичний детектив, у якому Луценко мав бути головним героєм. Але на певний час письменник відклав свій задум, а в січні цього року видавництво «Фоліо» замовило йому біографічну книжку про Луценка. Так і вийшло, що Кокотюха продовжив роботу над твором уже в форматі біографії, повідомляє УНІАН.

За словами пана Андрія, Луценко не давав йому порад про те, що і як треба писати, а під час ознайомлення з рукописом зробив лише незначні скорочення. Кокотюха наголошує на тому, що книжка про «Польового командира» — це не політичне замовлення, а комерційне видання. І, як повідомив журналістам директор «Фоліо» Олександр Красовицький, за перший тиждень після виходу книжки у продаж було розкуплено 600 примірників (вартість видання — близько 20 гривень).