Почали за упокій

07.09.2007

Позавчора ввечері на світовому форумі в Штутгарті розіграли перший комплект медалей. На жаль, українські гімнастки не брали участі у фінальних командних змаганнях, оскільки в кваліфікації опинилися дев’ятими зайвими. Підопічні Інни Коробчинської набрали 231,425 бала, відставши від представниць Бразилії, котрі посіли восьме, прохідне до фіналу місце, на 0,825 бала.

Однак українки здобули право взяти участь в Олімпійських іграх–2008, оскільки потрапили до 12 кращих серед 24 команд. А призерами чемпіонату в цьому виді стали збірні США, Китаю й Румунії. Росіянки вперше не потрапили на п’єдестал, фінішувавши аж восьмими.

Невдало виступили українки і в кваліфікації індивідуальних змагань: вони не потрапили до вісімки фіналісток на жодному з чотирьох снарядів! Сподіватися залишається тільки на відмову від подальших змагань когось із суперниць, бо троє наших дівчат перебувають серед запасних: Дарина Згоба — на колоді, Ольга Щербатих — в опорному стрибку, Аліна Козич — у вільних вправах.

Ще гірші справи у чоловіків. Вони стали 13–ми у команді, не здобувши навіть права виступати на Олімпіаді в Пекіні. Більш вдалим білорусам українці програли зовсім трохи (356,675 проти 356,000). У кваліфікаційному турнірі абсолютної першості кращим серед наших виявився Вадим Кувакін з Херсона — аж 30–й результат.