РАХУНКОВА ПАЛАТА

31.08.2007

2,2 мільярда гривень

заробила держава за сім місяців поточного року на продажу землі. Про це повідомив голова Державного агентства iз земельних ресурсів України Ігор Яцук. Цей показник в 1,5 раза перевищує обсяги продажу земель торік. Загалом же з початку року в країні було продано земель та прав оренди на них площею 3,9 тисячі га.

До 2 мільярдів гривень

може коштувати агітаційна кампанія всіх суб'єктів виборчого процесу. Такі підрахунки здійснив Комітет виборців України. При цьому, як повідомив голова правління КВУ Ігор Попов, із 21 зареєстрованого суб'єкта виборчої кампанії агітацію проводять лише 10 політичних сил.

858 мільйонів гривень

становить прибуток бізнесмена Ріната Ахметова за 2006 рік. Такі дані він оприлюднив у своїй податковій декларації. Згідно з нею, за 2006 рік Ахметов за основним місцем роботи отримав 1 515 081 грн. 85 коп. З цієї суми утримано податків — 196 550 грн. 73 коп.

                Доходи, отримані не за місцем основної роботи, за 2006 рік становили 856 797 707 грн. 48 коп. З цієї суми утримано податків 98 914 538 грн.

16—17 мільйонів тонн

цукрового буряку буде зібрано цьогоріч в Україні. Такі прогнози Мінагрополітики. З нього буде вироблено 1,7—1,8 мільйона тонн цукру, повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник. Торік у країні було зібрано 22,4 млн. тонн цукрового буряку, з якого виробили майже 2,6 мільйона тонн цукру. Щорічне внутрішнє споживання цукру в Україні становить 2—2,2 млн. тонн.

10 тисяч українців

щороку звертаються до органів реєстрації актів цивільного стану, щоб змінити ім'я. Цікаво, що найчастіше змінюють імена мешканці Львівщини. Так, з початку року в цій області забажали інакше зватися близько однієї тисячі львів'ян.

5705 людей

хочуть потрапити до Верховної Ради на позачергових виборах. Саме стільки осіб внесено до списків 21 політичної сили, зареєстрованої Центрвиборчкомом. Таким чином, конкурс у парламент складає на сьогодні 12 чоловік на місце.

49 випадків

отруєння грибами зареєстровано з початку року в Україні, повідомляє прес-служба МОЗ.

Одна людина померла. Найбільше постраждалих зареєстровано в Кіровоградській (12 осіб), Одеській (7), Чернігівській (6) та Чернівецькій (5) областях. Прикметно, що торік за аналогічний період було зареєстровано 178 випадків отруєнь, померло 17 людей.

До 20 відсотків

безпритульних дітей Києва ВІЛ-інфіковано. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Дитячим фондом ООНацій (ЮНІСЕФ) та Міжнародним добродійним фондом «СНІД Фонд Схід-Захід» спільно з Міністерством в справах сім'ї, молоді і спорту України.

14 іноземців

затримала у 2007 році Служба безпеки України. Більшість із них — особи, яких закордонні спецслужби розшукували за підозрою в скоєнні терористичних актів. Про це в. о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив в інтерв'ю «Радіо Свобода».

2 пенсіонери

на одного працюючого припадатиме в Україні до 2050 року. Вже зараз, згідно зі статистичними даними, в Україні 13 мільйонів 260 тисяч пенсіонерів і 10 мільйонів 220 тисяч працюючих, повідомляє інтернет-агенція «Форум».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>