Малий зиск з великого «хекання»

18.08.2007
Малий зиск з великого «хекання»

Сергій Назаренко святкує єдиний гол «Дніпра» у матчі. (Фото з офіційного сайту «Дніпра».)

                Схоже, що після феєричного старту дніпропетровців у національній першості дехто з підопічних Олега Протасова занадто високо оцінив свої можливості. Четверговий матч «Дніпра» з польським клубом ГКС з міста Белхатув змусив наших футболістів подивитися на стан речей по-іншому, адже гості вказали дніпрянам на їхні слабкі сторони, принаймні у зламуванні потужних захисних редутів. Цікаво, що подібна проблема стояла перед командою й восени 1986-му, коли «Дніпро» у своєму єдиному протистоянні з польськими командами не зумів забити в 1/32 фіналу Кубка УЄФА «Легії», завершивши матч у Варшаві нульовою нічиєю, але програвши в Кривому Розі (0:1).

                Цього разу, на щастя, принаймні одного разу ворота суперників українці вразили, але пропустили вдома, що змушує більше замислюватися про атакуючі дії за два тижні в Польщі. У зустрічі зі срібним призером чемпіонату наших сусідів хлопці Протасова більше контролювали м'яч, але пропустили самі. Успіхом завершився розіграш гостями стандартного становища — В'ячеслав Кернозенко, котрий нещодавно відновився після травми, був безсилий врятувати команду.

                Господарі постійно атакували, Кравченко й Назаренко постачали м'яч форвардам — Воробею й Самодіну, але до реальних загроз справа доходила лише зрідка. У другому таймі з виходом на поле білоруса Корниленка й юного Лепи «Дніпро» отримав друге дихання, і в одній з атак Назаренко скористався пасом саме Лепи, пробивши голкіпера ГКС. За останні десять хвилин рахунок на табло майже повністю заповненого глядачами стадіону так і не змінився. І тепер українцям треба робити належні висновки для загострення атакуючих дій і посилення уваги в обороні. Адже команда з Белхатува в контратаці мала можливість зробити рахунок 0:2, та, на наше щастя, все обійшлося.

                Наостанок зауважимо, що Перший національний канал не спромігся забезпечити вітчизняним уболівальникам перегляд домашньої (!) зустрічі української команди. Гру транслювали лише місцевий 9-й канал і супутниковий «Спорт 1».

 

ПІСЛЯМОВА

Орест Ленчик, головний тренер ГКС:

                — Попри те, що фаворитом вважали «Дніпро», думаю, моя команда сьогодні грала добре, особливо в першому таймі. На нашому боці було трохи щастя, якого, сподіваюся, вистачить і на повторний матч. У Белхатуві українцям доведеться думати про те, як забити. До речі, за два тижні нам допоможуть ще три гравці, які не виходили на поле в Дніпропетровську.

 

Олег Протасов, головний тренер «Дніпра»:

                — Звісно, результат не такий, якого нам хотілося б досягти в першому матчі. Але, подякувавши хлопцям за гру, я сказав їм, що все залишається в наших руках — у другій зустрічі ми можемо виправити своє становище.

                Суперник діяв так, як цього не робила жодна з українських команд у Дніпропетровську. Іноді у власному штрафному майданчику збиралися всі польові гравці ГКС. А на початку другого тайму вони розвели м'яч із центру й просто віддали його нам — я такого ще не бачив. Ми мали розхитувати захист поляків, проявляти індивідуальну майстерність й використовувати свої моменти, але пробитися крізь щільний захист було важко. З огляду на майбутній двобій ми зробимо відповідні висновки.

 

ТАБЛО

Кубок УЄФА.

Другий кваліфікаційний раунд (перший матч)

«Дніпро» (Україна) — ГКС (Белхатув, Польща) — 1:1

                Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор».

                24 000 глядачів.

                Арбітр — Сюнейт (Туреччина)

                «Дніпро»: Кернозенко, Шершун, Русол, Денисов, Шелаєв, Андрієнко, Кравченко, Назаренко, Грицай (Лепа, 61), Самодін (Корніленко, 66), Воробей.

                ГКС: Козик, Уек (Гродзицький, 85), Попек, Цецот, Столярчик, Ковальчик, Страк, Яржебовський, Рахвал, Еррера (Врубель, 48), Дзедзик (Новак, 70).

                Попередження: Русол, 15; Воробей, 66 — Яржебовський, 55.

                Голи: Назаренко, 80 — Уек, 18.