Яка погода в збiрнiй?

17.08.2007
Яка погода в збiрнiй?

В’ячеслав Кравцов зробив вiсiм блок-шотiв. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

                За словами виконуючого обов'язки головного тренера нашої національної команди Валентина Берестнєва, грати у рідних стінах для його підопічних виявилося значно важче, ніж за кордоном. Принаймні у суботній грі в Ізраїлі українці почувалися більш розкутими, ніж у позавчорашньому протистоянні із збірною Данії у київському Палаці спорту, де за ними стежила всього лиш тисяча вболівальників. Звісно, клас двох останніх суперників «синьо-жовтих» різниться, що в підсумку й відбилося на рахунку, що фіксувало табло у момент фінальної сирени.

                Цього разу українцi взяли з місця в кар'єр й повели перед — 13:0. Але такий перебіг подій надто їх заспокоїв, що дозволило данцям не лише встановити рівновагу, а й вийти вперед. Валентин Берестнєв марно вимагав від хлопців виконувати його настанови — часто-густо вони проявляли «самодіяльність», яка лише зрідка завершувалася успішно. Нарешті про свої бомбардирські якості нагадав Артур Дроздов. Капітан «Києва» записав до свого активу 14 пунктів, щоправда, всі у першій половині зустрічі.

                По великій перерві шальки терезів на нашу користь схилили вдалі дії Ліщука й молодого Кольченка, який згадав, як він набрав 30 очок в Ізраїлі. Відмінно зіграв у захисті В'ячеслав Кравцов, котрий поставив аж вісім блок-шотів гравцям суперників. Щоправда, у нападі гра в нього не клеїлася і він часто не міг спіймати м'яч. Відчувався мандраж у діях дебютанта збірної нинішнього скликання Максима Вільховецького, але тренер заявив, що вірить у талант цього хлопця. Треба визнати, що Берестнєву вдалося значно поліпшити мікроклімат у колективі, що має допомогти українцям у наступних трьох двобоях. Найближчий із них відбудеться завтра у бельгійському Шарлеруа.

 

ТАБЛО

                Додатковий відбірковий раунд чемпіонату Європи. 3-й тур. Група С.

                Ізраїль — Бельгія — 85:66, Україна — Данія — 74:64 (18:11, 10:16, 27:21, 19:16). Найрезультативніші: Кольченко (17 + 3 передачі), Ліщук (14+11 підборів), Дроздов (14+8 підборів), Скутельник (8) — Солтау (12), Кларенс (9)

                Турнірне становище: Ізраїль — 6, Бельгія — 5, Україна — 4, Данія — 3.