РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.08.2007

54 мільйони гривень

переказав Мінфін в «Ощадбанк» і страхову компанію «Оранта» для компенсації знецінених заощаджень вкладникам колишнього СРСР. Загалом за вісім місяців цього року з державного бюджету виділено понад 379 мільйонів гривень на такі компенсаційні виплати.

9,5 мільйона іноземців

відвідали Україну протягом першого півріччя. Тоді як на відпочинок за кордон виїхали 8,3 мільйона українців, повідомляє «Радіо Київ». Загалом за півроку послугами українських туристичних операторів скористалися 19 мільйонів людей. Це на 23 відсотки більше, ніж торік.

1 мільйон квітів

висадять на Співочому полі зеленбудівці столиці з нагоди 52-ї квіткової виставки. Відкриють її в День незалежності. Темою виставки цьогоріч стануть орнаменти різних народів світу, які дизайнери створять за допомогою квітів.

173 банки

працює в Україні станом на 1 серпня, повідомляє НБУ. Тим часом у  стані ліквідації в країні перебувають 19 банків, із них 16 ліквідовуються за рішенням НБУ, три — за рішенням господарських судів. Нагадаємо, що на 1 січня 2007 року в Україні працювало 170 банків.

138 публічних бібліотек

діє на сьогодні в Києві. У них зберігається понад 5 мільйонів книжок. Нинішнього року за рахунок міського бюджету для всіх столичних бібліотек буде придбано нову літературу на загальну суму 2,365 мільйона гривень. Також міська влада має намір провести капітальний ремонт у Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки, Центральній бібліотеці для дітей ім. Т. Шевченка та Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія».

120 «лежачих поліцейських»

встановлять у Києві до кінця року. Ці пристрої примусового зниження швидкості руху з'являться в першу чергу біля шкіл, лікарень та поліклінік, повідомила прес-служба мерiї.

105 тисяч боєприпасів

знешкоджено за рік на території 275-ї бази під Новобогданівкою фахівцями МНС. Як повідомляє прес-служба Запорізького управління МНС, усього на території артбази і прилеглих площах на сьогодні зібрано 826 тисяч боєприпасiв загальною вагою 4210,4 тонни. Від вибухонебезпечних предметів очищено 117 гектарів території, яка постраждала в результаті вибухів, що становить 80,4% її площі.

80 вiдсоткiв українців

працездатного віку зовні виглядають значно старішими, ніж є насправді, констатують вчені. Причини швидкого старіння українців — погана екологія, постійні стреси, зловживання тютюном та алкоголем, а також ожиріння, повідомляє «Кореспондент».

23 військових містечка

передано протягом цього року зі сфери управління Міністерства оборони,  повідомив заступник міністра оборони Володимир Бойко. Загалом на обліку у Збройних силах наразі перебувають 1932 військових містечка, де налічується більше 40 тисяч будівель і споруд. Військове майно і надалі передаватимуть для цивільних потреб, зокрема, для вирішення соціальних проблем безквартирних військовослужбовців.

20 шкіл

планують закрити на Полтавщині до початку навчального року через недостатню кількість учнів. Як повідомила заступник голови Полтавської облдержадміністрації Надія М'якушко, якщо в звичайній школі на навчання однієї дитини виділяється близько 2 тисяч гривень на рік, то в малокомплектній школі — 8 тисяч. Батьки й учителі виступають проти закриття шкіл, проте іншого варіанту вирішення цієї проблеми в облдержадміністрації не бачать.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>