ХРОНІКА

16.08.2007

Триатлон

                Українська жіноча збірна стала володарем срібних медалей командного чемпіонату світу, що відбувся в угорському місті Тісайварош. Наші дівчата показали найгірший час у плаванні, але за рахунок швидкої їзди на велосипеді й кращого результату у бігу в підсумку фінішували другими (1 год. 5 хв. 20 сек.), на чотири секунди випередивши італійок і програвши 16 секунд росіянкам.

                Українські чоловіки у компанії 16 команд стали дев'ятими.

Бокс

                Чемпіон світу в суперважкій категорії за версією IBF Володимир Кличко навряд чи вийде на ринг до кінця цього року. Пов'язано це не лише з травмою руки українця, отриманою у бою з Леймоном Брюстером, а й з відсутністю гідних опонентів.

Футбол

                На засіданні бюро ПФЛ відбулося жеребкування стадії 1/16 фіналу Кубка України, з якої у боротьбу вступають клуби вищої ліги. Оскільки розсіювання команд не проводилося, у чотирьох парах випало грати між собою представникам елітного дивізіону. Очікується, що найцікавішим буде протистояння «Динамо» й «Дніпра». На цьому етапі суперники зустрінуться в одному матчі — 26 вересня.

                Пари 1/16 фіналу: «Олімпік» — «Десна», «Олександрія» — «Металург» (Д), «Ігросервіс» — «Карпати», «Металург» (З) — «Таврія», «Нива» (Т) — «Кривбас», «Нафтовик» — «Зоря», «Севастополь» — «Металіст», «Ворскла» — «Харків», «Титан» — «Чорноморець», «Динамо» — «Дніпро», «Дністер» — «Енергетик», «Львів» — «Закарпаття», «Геліос» — «Арсенал» (К), «Княжа» — «Іллічівець», «Єдність» — «Сталь» (А), «Миколаїв» — «Шахтар».

* * *

                Головний тренер молодiжної збірної України Олексій Михайличенко для підготовки до турніру пам'яті Валерія Лобановського, що відбудеться у Києві 21-23 серпня, запросив на тренувальний збір 20 футболістів. Серед них троє новачків: динамівці Володимир Лисенко й Микола Морозюк, а також півзахисник «Нафтовика» В'ячеслав Шарпар. На відміну від киян, які грали за юнацькі збірні України, охтирчанин уперше викликаний під синьо-жовті прапори.

* * *

                Міні-турнір у Мілані. «Мілан» — «Інтер» — 0:1 (Рекоба, 28), «Мілан» — «Ювентус» — 1:0 (Джилардіно, 26), «Інтер» — «Ювентус» — 0:0 (пен. — 5:4).

                Матчі складалися з одного тайму, а переможцем змагання грандів став «Інтер».

* * *

                Перший матч 2-го туру англійської прем'єр-ліги: «Тоттенхем» — «Евертон» — 1:3 (Гарднер, 27 — Лескотт, 3; Осман, 37; Стаббс, 45).

                П'ята команда Англії минулого сезону програла другий матч поспіль.

* * *

                Мадридський «Реал» підписав контракт із черговим новачком. За 27 млн. євро чемпіон Іспанії придбав у «Аякса» 23-річного атакуючого півзахисника збірної Голландії Уеслі Снайдера.

Теніс

                Жодна з українок не змогла подолати перше коло жіночого турніру першої категорії у Торонто. Останньою зачохлила ракетку Олена Бондаренко, посіяна в Канаді під 15-м номером, яка несподівано програла італійці Марії-Єлені Камерін, що пробилася до основної сітки крізь кваліфікацію, — 4:6, 3:6.

                Лише у парному розряді сестри Олена й Катерина Бондаренко виграли стартовий матч у швейцарсько-іспанського дуету Гальярді/Лягостера-Вівес — 6:1, 6:4.