Важко в підготовці, легко в чемпіонаті?

16.08.2007
Важко в підготовці, легко в чемпіонаті?

Захищати свої ворота в «Сокола» поки що виходить погано.

                Флагман українського хокею продовжує підготовку до старту у вищій лізі чемпіонату Росії. Після чотирьох поразок на зборі у Словаччині підопічні Олександра Сеуканда, пробувши кілька днів у Києві, вирушили на традиційний Кубок «Спартака» до Москви. Турнір проводиться вже 14-й раз, але господарі його жодного разу не вигравали. Натомість у 1999 році тут тріумфувала збірна України, яка тоді зібралася у найсильнішому складі.

                З тих пір регулярні вояжі до російської столиці робив або «Сокіл», або наша національна команда, яка комплектувалася, щоправда, в основному з гравців київського клубу. Рівень українського хокею поступово падає, тож організатори турніру вже не палають великим бажанням бачити, як «Сокіл» «зливає» всім опонентам. Але допомагає схильність до українців багаторічного президента Кубка «Спартака» Гелані Товбулатова, який продовжує запрошувати «синьо-жовтих» до Москви.

                На нинішніх змаганнях на гостей з України, схоже, знову очікує доля аутсайдера. У стартовому матчі в Палаці спорту в Сокольниках вони виглядали беззаперечно слабшими за «Спартак». І це при тому, що московська команда теж почуває себе не надто впевнено фінансово й тільки-но відроджується після року занепаду. 1200 глядачів стали свідками, як господарі легко й невимушено розібралися з базовим клубом збірної України.

                Щоправда, Благому після пасу Матвійчука вдалося відкрити рахунок у більшості. Але вже в другому періоді «Сокіл» фактично викинув білий прапор, віддавши свого воротаря Вадима Селіверстова на розстріл «червоно-білим». У гостей же голами також відзначилися Матвійчук і Віталій Гаврилюк, який нещодавно залишив словацький «Мартін» і, приєднавшись до київської команди, грає у трійці з молодими Катричем і Сергієм Черненком.

 

ТАБЛО

Кубок «Спартака». 1-й тур

«Крилья совєтов» (Москва) — «Ювяскюля» (Фінляндія) — 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

«Спартак» — «Сокіл» — 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)