НОВИНИ ПЛЮС

11.08.2007

Бомбардувальники Росії тримають «радянський курс»

      Під час планових навчань у тихоокеанському регіоні російські стратегічні бомбардувальники Ту-95МС (вони, нагадаємо, здатні нести ядерні ракети) пролетіли біля американської військово-морської бази Гуам. Літаки-винищувачі США негайно піднялися в небо. Втім Ту-95МС не наблизилися до американської бази на відстань, за якою вже міг початися військовий конфлікт. Західна преса розцінила цей випадок як «гру м'язами, яку Росія запозичила з досвіду помилок Радянського Союзу».

      А командувач Дальньої авіації РФ генерал Павло Андросов на питання агенції РІА «Новості» «мило» пояснив ситуацію так: «Завжди було традицією нашої Дальньої авіації літати далеко над океаном, де пілоти зустрічають американські літаки і візуально вітають американських пілотів посмішками. У середу ми поновили цю традицію, і два наших молодих екіпажi здійснили візит у район бази Гуам».

52 жертви військової операції на Філіппінах

      На Філіппінах, а саме — в провінції Сула, продовжуються сутички між урядовими військами та бойовиками організації «Абу-Саяф», що пов'язана з «Аль-Каїдою» і практикує захоплення людей у заручники з метою отримання за них викупу. Як повідомляє «Рейтер» із посиланням на владу Філіппін, за останні два дні у боях загинули 25 урядових вояків та 27 ісламістів.

Авіакатастрофа на Таїті

      20 осіб, які перебували на борту літака, що тримав курс із Французької Полінезії на Таїті, розбилися. Літак упав у море за якихось півтора кілометра від берега. Причину авіакатастрофи вчора ще не було встановлено. Знайдено тіла лише 14 осіб злощасного літака, передає «Франс пресс».

Екскурсія напоролася на айсберг

      18 людей постраждали, з них двоє перебувають у важкому стані, після того як екскурсійний корабель «Алєксєй Малишев» зіштовхнувся з айсбергом неподалік норвезького острова Свальбард, що в Північному Льодовитому океані. Як сповіщає «Ассошіейтед пресс», з-поміж травмованих 19 осіб — громадяни Великої Британії, туристи, а один — російський матрос.

      «Алєксєй Малишев» раніше був дослідницьким судном СРСР, а в останні роки росіяни переобладнали його на фешенебельний корабель для екскурсій у водах Арктики.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>