РАХУНКОВА ПАЛАТА

10.08.2007

23,6 мільйона голів

великої рогатої худоби, свиней, кіз та овець утримується на сьогодні в господарствах різних форм власності України, повідомляє Держкомстат. Як зазначають статисти, згідно з підрахунками, в країні почали тримати менше корів (поголів'я скоротилося на 8,7%), натомість більше тримають свиней (поголів'я збільшилося на 9,2%), птиці, кіз та овець.

22 мільйони тонн

зерна намолочено в Україні станом на понеділок. За словами заступника міністра аграрної політики Юрія Лузана, збирання ранніх зернових культур практично завершилося, майже 95 відсотків площ наразі обмолочено.

1,5 мільйона гривень

буде направлено з держбюджету на реставрацію Ханського палацу в Бахчисараї. Ці кошти підуть на ремонтно-реставраційні роботи об'єктів палацово-паркового комплексу — мавзолею Дюрбе Діляри-бікеч, мавзолею Південне Дюрбе, лазні Сари-гюзель, а також на догляд за садами і парковими спорудами.

6 мільйонів літрів

бочкового квасу випили нинішнього літа кияни. Це вдвічі більше, ніж минулого року.

      Завдяки цьому завод-виробник квасу в Києві встановив своєрідний рекорд — він уперше за 46 років свого існування виготовив 6 мільйонів літрів цього напою, повідомляє «Радіо Київ».

225,6 тисячі дітей

зареєстрували за перше півріччя цього року українські РАЦСи, повідомляє Мін'юст. Водночас за цей же час у країні зареєстрували понад 387 тисяч смертей. Також за перше півріччя одружилася майже 131 тисяча пар, а 85 тисяч родин — розлучилися.

Близько 30 тисяч

друкованих засобів масової інформації зареєстровано сьогодні в Україні. З них політичним партіям офіційно належить лише 41 газета та журнал, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції. Тоді як політичних партій у країні зареєстровано 141.

300 українських спортсменів

візьмуть участь у літніх Олімпійських іграх, які пройдуть у 2008 році в Пекіні (Китай), повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім’ї, молоді й спорту. Нагадаємо, що на попередніх літніх Олімпійських іграх у 2004 році в грецьких Афінах узяли участь 245 українських атлетів. Тоді українці завоювали 9 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей, а в загальнокомандному заліку Україна зайняла 12-те місце.

100—250 викликів

щодня надходило до столичної «швидкої допомоги» нинішнього літа. Як зазначають медики, основні причини викликів — коливання тиску, сонячні удари, запаморочення і погане самопочуття. Збільшення викликів фахівці пов'язують з неймовірною спекою, зафіксованою цьогоріч, повідомляє «Радіо Київ».

40 відсотків смертей

у світі спричинені брудним довкіллям. Такі висновки зробили вчені Корнуельського університету після проведеного спеціального дослідження. Забруднення повітря, води і грунту разом зі швидким приростом населення призводять до збільшення числа захворювань. 80% всіх інфекційних хвороб передаються через воду, а отруйні викиди в атмосферу щороку вбивають близько 3 мільйонів людей, зазначають учені.

Близько 12 кілограмів

монет дістають щотижня з фонтану в торговельному центрі «Глобус», що під майданом Незалежності. Це щонайменше два відра копійок, залишених тут відвідувачами. Ці гроші адміністрація «Глобуса» перераховує до дитбудинків.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>