ХРОНІКА

01.08.2007

Футбол

      Найдорожчим придбанням в історії донецького «Шахтаря» став атакуючий півзахисник грецького «Олімпіакоса» Нері Кастільйо. Виклавши за 23-річного гравця збірної Мексики 20 млн. євро, віце-чемпіони України підписали з ним п'ятирічний контракт.

Легка атлетика

      На міжнародному турнірі в Салоніках троє українців потрапили до числа призерів. Андрій Соколовський став другим у стрибках у висоту (2,30 м), поступившись кіпріотові Іоанну лише за кількістю спроб. Треті місця посіли стрибун у довжину Володимир Зюськов (7,96 м) і стрибунка потрійним Лілія Кулик (13,96 м).

      На цих же змаганнях хорватська стрибунка у висоту Бланка Влашич показала кращий результат сезону у світі, встановивши персональний рекорд — 2,06 м. Молода спортсменка спробувала світовий рекорд 20-річної давнини болгарки Стефки Костадінової (2,09 м), але  висота 2,10 їй не підкорилася.

Теніс

      У першому колі турніру серії WTA в американському місті Сан-Дієго (хардові корти, призовий фонд — 1,34 млн. доларів) наша Олена Бондаренко переграла китаянку Пенг Шуай — 3:6, 6:3, 6:4. А от ще одна українська тенісистка Юліана Федак, пробившись до основної сітки крізь кваліфікацію, поступилася Міхаелі Країчек із Голландії — 7:6, 5:7, 2:6.

Визнання

      Кращою спортсменкою липня НОК України назвав львів'янку Наталію Кальниш, яка на чемпіонаті Європи виграла «золото» в особистій першості і «срібло» в командній стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень (вправа МГ-5). Кращим тренером названо наставника Наталки Степана Старинського.

Баскетбол

      У НБА відбувся найгучніший перехід літнього міжсезоння. Зірковий форвард Кевін Гарнетт, який 12 років присвятив «Міннесоті тімбервулвз», відтепер виступатиме за «Бостон селтікс». За це «Вовки» отримають п'ятьох гравців «Селтікс» і право вибору в першому раунді драфту в найближчі два роки.