За поцілунок — до суду

25.07.2007

      Виявляється, можна бути притягнутим до кримінальної відповідальності й за поцілунок. Навіть тоді, коли ти цілуєш не людину і взагалі живу істоту. Тепер це знає англійка Сем Рінді, яка поцілувала... картину на виставці.

      Сталося це у французькому місті Авіньйон, де експонували картини сучасного американського художника Сая Туомблі. Міс Рінді так пройнялася одним із полотен, що не втрималася й припала до нього губами. «На картині залишилася пляма від моєї помади, і це — свідчення сили мистецтва Туомблі. Він залишив біле поле на малюнку якраз для моїх губ», — заявила любителька прекрасного журналістам.

      Але, повідомляє Бі-Бі-Сі, співробітники виставочного залу поставилися до такого щирого пориву по-своєму і викликали поліцію. А правоохоронці заарештували Сем і висунули їй обвинувачення у заподіянні шкоди твору мистецтва. Тепер має відбутися суд. Перше засідання в цій справі призначено на 16 серпня.

      До речі, старигань Сай Туомблі — хоча й знаменитий художник, лауреат «Золотого лева» за Венеціанське бієнале 2001 року, але пошкоджене полотно є наляпистою мазаниною в абстракціоністській манері розміром 3 на 2 метри, тож відбиток губ міс Рінді анітрохи не вибивається із загальної композиції...