19 років — 19 жертв

25.07.2007
19 років — 19 жертв

19-рiчнi вбивці на моторолері нападали тільки на тих, хто не міг чинити спротиву. (Фото Укрінформ. )

      Останнім часом у Дніпропетровську батьки намагалися не випускати своїх дітей із поля зору. Та й дорослі люди здригалися від чуток про те, що в місті орудує маніяк. І хоча правоохоронні органи запевняли, що так говорити не слід, із різних кінців надходили якнайжахливіші звістки про його звірства.

      Ситуація прояснилася вранці 24 липня. Керівники міліції та прокуратури Дніпропетровської області терміново скликали прес-конференцію, на якій офіційно повідомили, що серія вбивств справді була. При цьому зафіксовано відразу 19(!) випадків. У скоєному підозрюють трьох колишніх однокласників, 19-річних хлопців.

      Щодо мотивів такої страхітливої серії злочинів, як засвідчив начальник Управління Міністерства внутрішніх справ України у Дніпропетровській області Іван Ступак, якесь пояснення знайти важко. Одним рухали мотиви корисливі, іншого у ранньому віці вже притягали до відповідальності за скоєний злочин, а третій заявив, що вбивав ні в чому не винних людей за... компанію.

      Почерк діянь зловмисників був невибагливим: під'їздили на моторолерах до своїх жертв i вбивали за допомогою молотка та труби з металевим наповненням. Причому часто робили це серед білого дня. Так, на 14-річного хлопчика напали, коли той iз приятелем iшов на рибалку. Нещасному не залишили жодних шансів на життя. Приятелеві, на щастя, вдалося втекти. Так само без будь-яких підстав вбили 17-річну дівчину.

      Усі інші жертви, за свідченням Івана Ступака, за віком були старшими. На 45-річну Наталю М. вони напали в передмісті Дніпропетровська, Діївці, близько 17-ї години 14 липня , тодi як вона їхала на... моторолері. Нещасну затягли у посадку і вбили, кілька разів стукнувши по голові. Саме цей вражаючий за своєю зухвалістю випадок став першою зачіпкою для правоохоронців. Адже за лічені метри від місця вбивства гралися двоє дітей, які вкрай перелякані помчали до батьків і згодом змалювали прикмети підозрюваних.

      Тим часом по місту поповзли чутки про маніяків на моторолерах. І зловмисники змінили тактику — вони пересіли на автомобіль «ДЕУ». Іван Ступак стверджує, що цю машину своєму чаду подарувала дбайлива мама.

      Ще один серйозний промах зловмисники допустили 19 липня. Вони стали топити моторолери в озері поблизу житлового масиву Червоний Камінь. Сторож із розташованої поруч автостоянки все це побачив і відразу зателефонував у міліцію. Отож затримання підозрюваних надалі стало справою техніки.

      Як розповів Іван Ступак, усі троє юнаків виховувалися у цілком нормальних сім'ях. Один із них на вищезгаданому «ДЕУ» таксував. Коштовності, які траплялися в їхніх жертв, хлопці здавали фешенебельним, як висловився Іван Іванович, скупникам. Як підтвердження у них вилучено чимало речових доказів. Та й самі вони не надто відпиралися. Навіть розповіли про два трупи, які на час підготовки цього матеріалу ще не були знайдені.

      За словами Івана Ступака, щодо всіх трьох підозрюваних порушено кримінальну справу за навмисне вбивство.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>