Осли проти «памперсів»

24.07.2007

      Більш цивілізованими і «європейськими» прагнуть бути не лише колишні радянські республіки, а й містечка в африканській глибинці. Щоправда, далеко не завжди їм це вдається. Так, приміром, мешканці кенійського міста Лімуру будуть змушені змиритися з тим, що на їхніх вулицях повно віслючих кізяків. А все через те, що деякі земляки зі зброєю в руках (!) виступили проти ініціативи міської влади вдягнути ослів у... підгузки.

      Як повідомляє Бі-Бі-Сі, рішення муніципалітету про обов'язкове використання «памперсів» для віслюків мало набути чинності 16 липня. Усе логічно: якщо віслюк — основний вид транспорту в Лімуру, а люди хочуть, щоб на вулицях не було нечистот, потрібно з цим боротися. Однак багато хто з бідних лімурців категорично відмовився від таких директив. Адже «предмети гігієни» для віслюків коштують недешево як для кенійських бідняків. І не лише через це. «Якщо сьогодні ми одягнемо підгузки на наших ослів, завтра начальники скажуть, що так само повинні ходити й наші корови», — обурюється типовий обиватель Лімуру. На думку власників віслюків, було б краще, якби міська влада частіше прибирала вулиці. Мовляв, їй за це платять податки.

      Зрештою, мер Джеймс Курія скасував своє рішення, визнавши до всього, що «надягання підгузків на осла — складна й навіть небезпечна справа для здоров'я хазяїна».