НОВИНИ ПЛЮС

26.06.2007

Гордон Браун готується стати Тоні Блером

      56-річний Гордон Браун, міністр фінансів Великої Британії, став на чолі Лейбористської партії. В умовах політичної системи країни це означає, що завтра він змінить Тоні Блера і на посту прем'єр-міністра країни. Браун популярний політик у середовищі лейбористів, і в 1994 році він уже боровся з Блером за партійне лідерство.

США купили роззброєння КНДР

      Північна Корея оголосила про намір зупинити ядерний реактор у науково-дослідному центрі в Йонбені в обмін на кошти, які надійдуть із розморожених завдяки Сполученим Штатам банківських рахунків. Північнокорейські 25 млн.доларів були заблоковані США у банку «Дельта Азіа», що в Макао. Перерахунок здійснюватиме російський «Далькомбанк», сповіщає РІА «Новості». Ці гроші підуть на гуманітарні потреби злиденної країни.

      Зупинка робіт у Йонбені стане першим етапом ядерного роззброєння комуністичної КНДР. Далі Пхеньян обіцяє зовсім згорнути ядерні програми.

ХАМАС мордує журналіста

      Через інтернет розповсюджено нові кадри з викраденим кілька місяців тому журналістом Бі-Бі-Сі Аланом Джонстоном. У цьому сюжеті журналіст постає в поясі смертника, напакованому вибухівкою, і каже, що викрадачі здетонують пристрій, якщо буде здійснена спроба нападу на місце, де його утримують. Світова журналістська спільнота вимагає звільнення Алана Джонстона. Керівництво радикальної збройної організації ХАМАС, що зараз контролює Палестину, запевняє в пошуку всіх можливостей для звільнення журналіста. Джонстон, до речі, єдиний iз західних журналістів, хто роками жив і працював у Палестині.

Авіакатастрофа з 22 жертвами

      На території Камбоджі впав літак Ан-24 з 22 особами на борту, з-поміж яких 13 громадян Південної Кореї, троє — Чехії, один, ймовірно, — громадянин Росії, а також камбоджійський екіпаж. Учора влада країни повідомила, що туристичний літак у неділю надвечір зник із поля зору радарів, повертаючись із міста Сіємреап, неподалік якого розташовано всесвітньо відомий храмовий комплекс Ангкорват, до курортного містечка Сіануквіль. Відтак влада повідомляє, що ще на той час у Ан-24 закінчувалося пальне, а отже, припущення найгірші — літак, найімовірніше, розбився в безлюдній частині Камбоджі.

Миротворці підірвалися у Лівані

      Учора на ранок стало відомо, що кількість жертв теракту в Лівані серед миротворців ООН зросла з чотирьох до п'яти. Ці іспанські вояки загинули від вибуху керованого фугасу, коли патрулювали територію вздовж лівансько-ізраїльського кордону, повідомила «Ассошіейтед пресс». Ще троє іспанських миротворців поранені.

Пташиний грип у Німеччині

      Лабораторні тести підтвердили наявність небезпечного для людини вірусу пташиного грипу у двох лебедів, яких знайшли мертвими неподалік Нюрнберга. Про це агенції УНІАН повідомили у прес-службі Єврокомісії. Це перший цьогоріч випадок виявлення небезпечної хвороби в диких птахів на теренах ЄС. Вогнища зараження свійської птиці вже були локалізовані цього року у Великій Британії, Угорщині та — минулого тижня — у Чехії.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>