НОВИНИ ПЛЮС

16.06.2007

Українці й росіяни разом досліджуватимуть космос

      Спільна російсько-українська станція для космічних досліджень з'явиться в Приельбруссі. За словами міністра освіти України Станіслава Ніколаєнка, про це сторони домовились на другому засіданні підкомітету з питань гуманітарної співпраці російсько-української міждержавної комісії «Путін — Ющенко».

Шуфрич ловив браконьєрів 

      Учора на території Чорнобильської зони, у гирлі річки Прип'ять, було проведено спільний рейд МНС, МВС та Рибнагляду, в якому взяв участь і міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. Під час рейду було затримано 11 браконьєрів, у них вилучено 48 кілограмів риби, велику кількість риболовного знаряддя, три човни та сучасний катер іноземного виробництва. Порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності, повідомляє прес-служба МНС.

Правила дорожнього руху — в школи

      Міністерство внутрішніх справ пропонує Міністерству освіти запровадити в школах обов'язкове вивчення Правил дорожнього руху. Бо на їх вивчення як предмета «Основи безпеки життєдіяльності» відведено недостатню кількість годин. Така пропозиція спричинена станом справ з дитячим дорожньо-транспортним травматизмом. Лише торік у державі сталося 3719 дорожньо-транспортних пригод за участі дітей, у яких загинуло 187 та травмовано 3163 неповнолітніх. Безпосередньо з вини дітей сталася 2061 дорожньо-транспортна пригода, в якій загинуло 94 та поранено 1693 дитини.

Подарунки рятівникам Меморіалу героям Крут

      Під час відвідання Чернігова голова наглядової ради міжнародного благодійного фонду «Україна-3000» Катерина Ющенко подарувала бібліотеку учням Крутівської школи, які допомогли відновити понівечений вандалами Меморіал пам'яті героям Крут.

      Нагадаємо, що наприкінці травня невідомі залили пам’ятник фарбою. Активісти молодіжного крила «Нашої України» з Чернігова та школярі місцевої школи зуміли навести лад, повідомляє наш власкор у Чернігові Олексій ГАЛЧИН.

Загинули монтери

      На Луганщині у Свердловському районі поблизу села Провалля під час ремонту електролінії пiд напругою 500 кВт обірвалася люлька. Вона впала з висоти 25 метрів, а двоє монтерів, які перебували в ній, загинули. За фактом загибелі людей проводиться розслідування, повідомляє прес-служба МНС.

Долина троянд у Києві

      Депутати Київради підтримали ініціативу «Громадського активу Києва» відродити у Маріїнському парку столиці «Долину троянд», яка існувала тут у XIX столітті. Відтак Головному фінансовому управлінню КМДА запропоновано виділити на це кошти у розмірі 49,5 тисячi гривень, що передбачені бюджетом Києва на відновлення клумб у центральних парках та площах міста. Крім того, за інформацією прес-служби «ГАК», КМДА запропонує розробити методику компенсації зеленим зонам Києва збитків, спричинених політичними партіями при проведенні ними масових заходів.

Конопляний рай

      На Дніпропетровщині у приватній садибі правоохоронцi виявили плантацію коноплі. Як повідомили УНІАН у Центрі громадських зв'язків УМВС у Дніпропетровській області, 46-річний безробітний господар садиби виростив на городі 650 кущів наркотичного зілля. Плантацію знищено.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>