ХРОНІКА

12.06.2007

Художня гімнастика

      На етапі Гран-прі в ізраїльському місті Холон Ганна Безсонова виграла «золото» у вправі з обручем, «срібло» — зі стрічкою, дві бронзові нагороди — зі скакалкою й булавами. Так само третє місце українська прима посіла і в багатоборстві, набравши 17,350 бала. А виграла абсолютну першість росіянка Аліна Кабаєва (18,650 бала), другою стала її співвітчизниця Ольга Капранова (18,300). При цьому Кабаєва перемагала у вправах зі скакалкою й булавами. Мале «золото» за вправи зі стрічкою здобула ще одна росіянка Віра Сесіна.

Бокс

      Українець Юрій Нужненко відстояв пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBA (категорія до 66,6 кг), здолавши у 12-раундовому поєдинку аргентинця Хуана Карлоса Вільярреала. Рахунок суддівських записок — 120:108, 120:108, 119:109. Це 26-та перемога Юрія у 26 боях на професійному рингу. І вболівальники, і сам Нужненко очікують, що наступні суперники будуть серйознішими. Можливо, саме через низький рівень суперника вечір професійного боксу, організований компанією «Нешнл бокс промоушн», зібрав у київському Палаці спорту напрочуд мало глядачів.

* * *

      Другий матч міжнародної товариської зустрічі між аматорськими збірними України і Куби в Кривому Розі закінчився внічию — 5:5. Останній поєдинок технічним нокаутом виграв кримчанин Віталій Міхієнко (категорія 91кг) у Юніескі Гонсалеса Белена. Крім нього, повідомляє сайт ФБУ, у своїх боях перемагали Віталій Волков (51 кг), Дмитро Буленков (57 кг), В'ячеслав Кислицин (64 кг) та Іван Сенай (75 кг; криворіжець визнаний найкращим боксером матчу).

Баскетбол

      НБА. «Плей-оф». Фінал (серія до чотирьох перемог): «Сан-Антоніо» — «Клівленд» — 103:92 (Паркер (30), Жинобілі (25), Данкан (23) — Джеймс (25), Гібсон (15); серія — 2:0).

Легка атлетика

      Традиційний Стокгольмський міжнародний марафон виграв зімбабвієць Філіпп Бандаве у чоловіків (час 2:20.56) і норвежка Кірстен Оттербу у жінок (2:37.03). Зовсім трохи не дотягли до п'єдесталу українки. Як повідомляє сайт Runners.ru, Валентина Полтавська фінішувала четвертою (2:46.56), а Тетяна Біловол — сьомою (2:54.44).

Легка атлетика

      На легкоатлетичному турнірі «Меморіал Прімо Небіоло» в Турині вдало виступили українці. Результати, які вони показали в Італії, увійшли до заліку World Athletics Tour. У стрибках у довжину «срібло» з результатом 8,01 метра здобув Олексій Лукашевич (кращим за нього був лише італієць Ендрю Хоу — 8,25). Другою у своїй дисципліні була і Зоя Гладун-Нестеренко: у забігу на 800 м вона показала час 2:02.37. Бронзові нагороди здобули Ольга Саладуха — потрійний стрибок (14,38 м.) та Андрій Соколовський — стрибки у висоту (2,24 м).

      На турнірі у французькому Ліллі Сергій Демидюк пробіг дистанцію 110 м із бар'єрами за 13,63 секунди. Цей показник приніс йому срібну нагороду. Інформує сайт «Чемпіон». А Віта Стьопіна посіла третю сходинку в стрибках у висоту (1 м 89 см).

Сучасне п'ятиборство

      Учора в Ризі на чемпіонаті Європи українець Дмитро Кірпулянський здобув ліцензію на Олімпіаду в Пекін, посівши у фіналі дев'яте місце. Невдало виступили наші співвітчизники Кукшин (18-та позиція місце), Тимощенко (30-та, травмувався), а Боркін узагалі не потрапив до фіналу.

Кінний спорт

      Натуралізований українець Грегорі Вателе став переможцем турніру з кінного спорту в латвійському місті Балві. Екс-бельгієць, який виступає під синьо-жовтим прапором із 2005 року, подолав дистанцію за 22,12 сек., не припустившись жодної помилки.

Баскетбол

      Лідер маріупольського «Азовмашу» Халід Ель-Амін підписав із клубом контракт ще на один сезон. За неофіційними даними, ціна нової угоди із зірковим американцем становить 1,4 млн. доларів. Натомість 33-річний угорський центровий Роберт Гуляш повернувся з Маріуполя на батьківщину, де виступатиме за клуб «Атомерому», повідомляє Eurobasket.com.

Гандбол

      Чоловіки. Чемпіонат світу серед клубів (Каїр, Єгипет). Фінал: «Сьюдад Реал» (Іспанія) — «Аль-Ахлі» (Єгипет) — 29:28.