ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

09.06.2007

Французи побоюються України

      Тренер збірної Франції Раймон Доменек вважає, що його команді рано розслаблятися після двох поспіль перемог у відбірковому турнірі на Євро-2008 (над Україною — 2:0 і Грузією — 1:0). Збірна Італії відстає від французів на два очки, шотландці — на три, українці — на п'ять і мають при цьому гру в запасі. Доменек вважає визначальними матчі своєї команди в Італії 8 вересня і в Україні — 21 листопада. «Найкраща позиція — в України, яка прийматиме вдома і нас, і італійців. Якщо ми хочемо отримати путівку на Євро, нам потрібно домогтися позитивного результату на Апеннінах або в Києві», — цитує наставника віце-чемпіонів світу агенція «Рейтер».

Трансферні новини

      19-річний форвард ФК «Харків» і молодіжної збірної України Олександр Гладкий почне новий сезон у складі «Шахтаря». Із донеччанами він підписав контракт терміном на п'ять років, трансфер оцінюється у 15 млн. гривень. За угодою, 25% прав на Гладкого залишається «Харкову». Зараз Олександр — вихованець школи «Металіста» — разом із Васілом Гігіадзе очолює бомбардирську гонку в чемпіонаті України: на його рахунку 11 голів у поточній першості.

* * *

      Мюнхенська «Баварія» офіційно представила двох своїх новачків. Французький півзахисник Франк Рібері прийшов із «Марселя», сума його трансферу становить 26 млн. євро, плюс ще 4 млн., якщо мюнхенці наступного року вийдуть до Ліги чемпіонів. За перехід у «Баварію» італійського форварда Луки Тоні «Фіорентина» отримала 11 млн. євро.

* * *

      Мадридський «Реал» веде переговори з «Челсі» щодо трансферу голландського півзахисника Ар'єна Роббена. Крім того, «королівський клуб» і надалі намагається отримати плеймейкера «Мілана» і збірної Бразилії Кака. Про це, за інформацією «Рейтер», позавчора заявив президент «вершкових» Рамон Кальдерон. «Щодо Кака, то тут усе залежить від «міланістів». Ми розуміємо, що відпустити бразильця для них буде украй складно. На даний момент він найкращий футболіст у світі», — каже Кальдерон.

Лозанна відмовила «Карпатам»

      Спортивний арбітражний суд у Лозанні відхилив апеляцію львівських «Карпат» на рішення ФФУ зарахувати галичанам технічну поразку за їхню неявку на домашню гру проти «Металіста». Нагадаємо, тоді «зелено-білі» не вийшли на матч через епідемію грипу. Їм зараховано технічну поразку. Судові витрати в сумі 2 тис. швейцарських франків мають компенсувати «Карпати».

Технічна поразка Данії

      УЄФА зарахувала збірній Швеції технічну перемогу з рахунком 3:0 у матчі кваліфікаційного турніру Євро-2008 проти данців, який відбувався в Копенгагені і був зупинений на останній хвилині через напад на арбітра одного з уболівальників збірної Данії (тоді рахунок був 3:3, і суддя призначив пенальті у ворота господарів). Данську футбольну асоціацію оштрафували на 100 тис. швейцарських франків.

В Іспанії продаються путівки в лігу

      Клуб «Гранада» вперше в історії іспанського футболу викупив у іншої команди місце в більш престижному дивізіоні. Команда «Сьюдад де Мурсія», яка посідає четверту позицію в турнірній таблиці «сегундо» (другої іспанської ліги), вже втратила шанси підвищитися до «прімеро», тому погодилася на пропозицію «Гранади» за солідні гроші обмінятися «прописками». У новому сезоні «Сьюдад де Мурсія» гратиме в третьому дивізіоні, а «Гранада» — у другому, повідомляє «Євроспорт».